Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Kínai savanyú leves

Hozzávalók:

3 szál sárgarépa

15 dkg tofu

10 dkg szárított fafülgomba

10 dkg bambuszrügy

erős paprika

szójaszósz

keményítő

2 tojás

bors

ecet

Elkészítés:

A szárított fafülgombát 10-15 percre beáztatjuk. A répát és a bambuszt csíkokra, a tofut és a gombát apró kockákra vágjuk. Felengedjük kb. 2 l vízzel, és lassú elkezdjük főzni. Ízlés szerint adunk hozzá erős paprikát, ízesítjük szójaszósszal, sóval, pici borssal és ecettel.

2 evőkanál keményítőt pici vízben csomómentesre keverünk, és ha felforrt, gyors keverés mellett a levesbe öntjük.

Amíg újra felforr, 2 felvert tojást a levesbe öntünk, és lassú, hosszú mozdulatokkal elkeverjük.

Ha szükséges, kóstolás után még újra ízesítjük, majd forrón tálaljuk.