Hozzávalók:

3 szál sárgarépa

15 dkg tofu

10 dkg szárított fafülgomba

10 dkg bambuszrügy

erős paprika

szójaszósz

keményítő

2 tojás

bors

ecet

Elkészítés:

A szárított fafülgombát 10-15 percre beáztatjuk. A répát és a bambuszt csíkokra, a tofut és a gombát apró kockákra vágjuk. Felengedjük kb. 2 l vízzel, és lassú elkezdjük főzni. Ízlés szerint adunk hozzá erős paprikát, ízesítjük szójaszósszal, sóval, pici borssal és ecettel.

2 evőkanál keményítőt pici vízben csomómentesre keverünk, és ha felforrt, gyors keverés mellett a levesbe öntjük.

Amíg újra felforr, 2 felvert tojást a levesbe öntünk, és lassú, hosszú mozdulatokkal elkeverjük.

Ha szükséges, kóstolás után még újra ízesítjük, majd forrón tálaljuk.