Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Csokikrémes tekercs

Hozzávalók:

A piskótához:

6 tojás

1 csepp citromlé

1 csipet só

5 ek cukor

1 ek vaníliás cukor

6 evőkanál finomliszt

0,5 csomag sütőpor

A főzött csokikrémhez:

4 tojás

20 dkg kristálycukor

2 evőkanál keserű kakaópor

20 dkg étcsokoládé

25 dkg vaj

Elkészítés:

A piskótához egy tepsit kibélelünk sütőpapírral és a sütőt bemelegítjük 180 fokra.

A tojások fehérjét és sárgáját szétválasztjuk. A fehérjét egy keverőtálba öntjük, beletesszük a sót és a citromlét. Habverővel felverjük addig, amíg majdnem kemény lesz, akkor a kristálycukrot kanalanként belekeverjük. Addig dolgozzuk, amíg a cukor teljesen felolvad benne.

Egyesével belekeverjük a tojássárgákat, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, és egyenletesen, óvatosan összedolgozzuk.

A masszát beleöntjük a formába és készre sütjük. Ha kész, leszedjük a papírt róla, és hagyjuk kihűlni, addig elkészítjük a csokikrémet.

A tojásokat, az átszitált kakaóport és a cukrot egy fém keverőtálba tesszük és hidegen csomómentesre keverjük.

Egy olyan lábost, amire jól passzol a keverőtál 1/3-ig töltünk vízzel, és a tűzhelyen melegíteni kezdjük, közben a csokoládét kisebb kockákra törjük. Ha elég meleg a víz, rátesszük a lábosra a fém keverőtálat és kis lángon folyamatosan kevergetjük a tojásos krémet. Addig kell gőz fölött hevíteni, amíg sűrűsödni kezd.

Ha elérte a kívánt sűrűséget, beletesszük az étcsokoládét és a gőz fölött tovább kevergetjük 2-3 percig, majd félre rakjuk hűlni. Fontos, hogy teljesen kihűljön a főzött krém és azonos hőmérsékletű legyen a vajjal!

Végül a vajat felhabosítjuk és kanalanként belekeverjük a tojásos-csokis főzött krémet. Megkóstoljuk és ha úgy érezzük, hogy nem elég édes, adjunk hozzá porcukrot.

A tésztát megkenjük a krém kétharmadával, feltekerjük, majd végül is egyenletesen becsokizzuk. Hagyjuk összedermedni, és szeletelve tálaljuk.