Hozzávalók:

A piskótához:

6 tojás

1 csepp citromlé

1 csipet só

5 ek cukor

1 ek vaníliás cukor

6 evőkanál finomliszt

0,5 csomag sütőpor

A főzött csokikrémhez:

4 tojás

20 dkg kristálycukor

2 evőkanál keserű kakaópor

20 dkg étcsokoládé

25 dkg vaj

Elkészítés:

A piskótához egy tepsit kibélelünk sütőpapírral és a sütőt bemelegítjük 180 fokra.

A tojások fehérjét és sárgáját szétválasztjuk. A fehérjét egy keverőtálba öntjük, beletesszük a sót és a citromlét. Habverővel felverjük addig, amíg majdnem kemény lesz, akkor a kristálycukrot kanalanként belekeverjük. Addig dolgozzuk, amíg a cukor teljesen felolvad benne.

Egyesével belekeverjük a tojássárgákat, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, és egyenletesen, óvatosan összedolgozzuk.

A masszát beleöntjük a formába és készre sütjük. Ha kész, leszedjük a papírt róla, és hagyjuk kihűlni, addig elkészítjük a csokikrémet.

A tojásokat, az átszitált kakaóport és a cukrot egy fém keverőtálba tesszük és hidegen csomómentesre keverjük.

Egy olyan lábost, amire jól passzol a keverőtál 1/3-ig töltünk vízzel, és a tűzhelyen melegíteni kezdjük, közben a csokoládét kisebb kockákra törjük. Ha elég meleg a víz, rátesszük a lábosra a fém keverőtálat és kis lángon folyamatosan kevergetjük a tojásos krémet. Addig kell gőz fölött hevíteni, amíg sűrűsödni kezd.

Ha elérte a kívánt sűrűséget, beletesszük az étcsokoládét és a gőz fölött tovább kevergetjük 2-3 percig, majd félre rakjuk hűlni. Fontos, hogy teljesen kihűljön a főzött krém és azonos hőmérsékletű legyen a vajjal!

Végül a vajat felhabosítjuk és kanalanként belekeverjük a tojásos-csokis főzött krémet. Megkóstoljuk és ha úgy érezzük, hogy nem elég édes, adjunk hozzá porcukrot.

A tésztát megkenjük a krém kétharmadával, feltekerjük, majd végül is egyenletesen becsokizzuk. Hagyjuk összedermedni, és szeletelve tálaljuk.