Hozzávalók:

só és fekete bors

4 evőkanál száraz fehérbor

2 dl hal- vagy zöldségalaplé, lehetőleg házi

3 dkg vaj kis darabkákra vágva

1 evőkanál friss metélőhagyma apróra vágva a díszítéshez

20 dkg bébipóréhagyma

4 szelet filézett lazac egyenként

25 dkg zsenge spárga

Elkészítés:

Ujjbegyünkkel végigtapogatjuk a lazacszeleteket, hogy nem találunk-e bennük szálkát. Ha igen, akkor eltávolítjuk őket. Egy nagy, nem túl mély tűzálló edény alján egy rétegben leterítjük a bébi póréhagymát. Ráfektetjük a lazacszeleteket.

A spárgát és a hüvelyes cukorborsót elrendezzük a hal körül. Felöntjük a borral és az alaplével, rászórjuk a halra a vajdarabkákat, majd megsózzuk és megborsozzuk.

Felforraljuk, majd szorosan illeszkedő fedőt teszünk az edényre, alacsonyra állítjuk a hőfokot, és csendesen főni hagyjuk a halat és a zöldségeket, amíg a lazac kívül-belül halvány rózsaszín lesz, és a zöldségek is megpuhulnak (10-12 perc).

Végül a metélőhagymát a lazacra szórjuk, és tálaljuk.