Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Nyári lazac spárgával

Hozzávalók:

só és fekete bors

4 evőkanál száraz fehérbor

2 dl hal- vagy zöldségalaplé, lehetőleg házi

3 dkg vaj kis darabkákra vágva

1 evőkanál friss metélőhagyma apróra vágva a díszítéshez

20 dkg bébipóréhagyma

4 szelet filézett lazac egyenként

25 dkg zsenge spárga

Elkészítés:

Ujjbegyünkkel végigtapogatjuk a lazacszeleteket, hogy nem találunk-e bennük szálkát. Ha igen, akkor eltávolítjuk őket. Egy nagy, nem túl mély tűzálló edény alján egy rétegben leterítjük a bébi póréhagymát. Ráfektetjük a lazacszeleteket.

A spárgát és a hüvelyes cukorborsót elrendezzük a hal körül. Felöntjük a borral és az alaplével, rászórjuk a halra a vajdarabkákat, majd megsózzuk és megborsozzuk.

Felforraljuk, majd szorosan illeszkedő fedőt teszünk az edényre, alacsonyra állítjuk a hőfokot, és csendesen főni hagyjuk a halat és a zöldségeket, amíg a lazac kívül-belül halvány rózsaszín lesz, és a zöldségek is megpuhulnak (10-12 perc).

Végül a metélőhagymát a lazacra szórjuk, és tálaljuk.