Hozzávalók:

50 dkg barna csiperkegomba

1 közepes fej vöröshagyma

5 ek olívaolaj

1 evőkanál finomliszt

3 ek tejföl

1 leveskocka

só ízlés szerint

fekete bors ízlés szerint

petrezselyem ízlés szerint

Elkészítés:

A gombát alapos mosás után tetszőleges darabkákra vágjuk.

A hagymát nem túl apróra felkockázzuk. Az olajon üvegesre pirítjuk a hagymát, rádobjuk a gombát, és addig pirítjuk lefedetlenül, amíg elfő a leve.

Ekkor hozzátesszük a leveskockát, megborsozzuk. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, lefedjük, és kb. 5-6 perc alatt puhára főzzük a gombát.

Ezalatt a lisztet csomómentesre kavarjuk a tejföllel, felhígítjuk a gombalével, és hozzáöntjük a leveshez. Mixerrel pürésítjük. Ha túl sűrű lenne, hígíthatjuk további vízzel, akkor újból összeforraljuk.

Ízlés szerint sózhatjuk is még. Tálaláskor meghintjük kevés frissen vágott petrezselyemmel.