Hozzávalók:
70 dkg sertéscomb
1 kávéskanál só
1 mokkáskanál őrölt bors
7 dl száraz vörösbor
3 dl tejszín
2 gerezd fokhagyma
2 kávéskanál kakukkfű
1 piros kaliforniai paprika
50 dkg mélyhűtött leveles tészta
30 dkg szeletelt bacon
1 evőkanál zselatinpor
1 tojás
Elkészítés:
A háromszor ledarált sertéscombhoz a sót, a borsot, 1,5 dl vörösbort, a tejszínt, a felaprított fokhagymát, a kakukkfüvet, a paprikakockákat hozzáadjuk, és hűtőben érleljük.
A leveles tésztát kinyújtjuk, kibéleljük vele a pástétomformát, a széleit kihajtjuk. A baconszeleteket is beletesszük. Betöltjük a húsmasszát, a szalonnát, a tésztát rárakjuk, majd a tésztából lapot teszünk a pástétom tetejére, és 2 nyílást vágunk rá. Kikevert tojással megkenjük, és 45 percig sütjük.
Ha kihűlt, vörösborból zselatinnal, sóval aszpikot főzünk. Ha már kezd dermedni, a pástétomot a nyílásokon keresztül teljesen felöntjük.
Utána jól lehűtjük, és úgy szeleteljük.