Hozzávalók:

A tésztához:

40 dkg liszt

20 dkg hideg vaj

csipet só

3-4 evőkanál hidegvíz

A töltelékhez:

7 egész tojás

1 doboz natúr joghurt

bors

2 nagy fej hagyma

15 dkg feta sajt

A tetejére:

15 dkg koktélparadicsom

Elkészítés:

A lisztet egy csipet sóval és a vajjal összegyúrjuk, majd hozzáöntünk kevés hidegvizet. Egy nem túl száraz, de nem is túl ragacsos tészta állagot kell kapnunk. Ha jól összegyúrtuk, fóliába csomagoljuk, és berakjuk a hűtőbe körülbelül egy órára pihenni.

A tojásokat egyenként felvertjük, megsózzuk, borsozzuk, majd hozzákeverjük a joghurtot.

A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, és kevés vajon megdinszteljük. Miután kihűlt, a joghurtos masszához keverjük.

Ezután kivesszük a tésztát a hűtőből, a piteformánkat kivajazzuk, megszórjuk liszttel, és a formánkhoz mérve kinyújtjuk úgy, hogy a szélére is jusson tészta. Teszünk rá sütőpapírt, öntünk rá szárazbabot, és így vakon, elősütjük 15 percig. Ezután beleöntjük a tölteléket, és rászórjuk a kisebb kockákra vágott fetát, majd a felezett koktélparadicsomot a vágással felfelé, majd 45 percig sütjük tovább. Ha kész, kicsit hagyjuk hűlni, majd szeleteljük.