Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Eperhabos kocka

Hozzávalók:

A tésztához:

8 tojás

8 ek cukor

8 ek liszt

1/2 cs sütőpor

csipet só

A kémhez:

1/2 l tejszín

2 cs habfixáló

10 dkg porcukor

30 dkg eper

Elkészítés:

A tészta hozzávalóiból piskótát sütünk. Nagy süteményes tepsibe tesszük és 170 fokon 25 percig sütjük. Ha megsült a piskóta lehúzzuk róla a sütőpapírt, és hagyjuk kihűlni.

A tejszínhabot felverjük, hozzáadjuk a porcukrot és a habfixálót.

Az epret leturmixoljuk és a keményre vert tejszínhez öntjük. Egy kicsit még keverjük.

Ezután megkenjük a tésztát a krémünkkel, és néhány órára a hűtőbe tesszük.

Fogyasztáskor kockára vágva tálaljuk. Díszíthetjük friss eperrel vagy tejszínhabbal.