Hozzávalók:

20 dkg csicseriborsó konzerv

3 közepes paradicsom

1 közepes lila hagyma

2 gerezd fokhagyma

2 ek petrezselyem

5 ek olívaolaj

0,5 citromból nyert citromlé

só ízlés szerint

bors ízlés szerint

fűszerpaprika ízlés szerint

chilipehely ízlés szerint

0,5 kk szumák

15 dk quinoa

Elkészítés:

A csicseriborsót hideg vízzel leöblítjük, leszűrjük. Egy edénybe tesszük.

A paradicsomot apró kockákra vágjuk. A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. Mindkettőt a csicseriborsóhoz adjuk.

A fokhagymát fokhagymatőrön áttörjük, és a petrezselyemmel együtt a salátához adjuk.

Meglocsoljuk az olajjal és a citromlével. Sóval, borssal, fűszerpaprikával, szumákkal és a chilipehellyel ízesítjük.

Végül összekeverjük a kész quinoaval, majd tálaljuk.