Hozzávalók:
A piskótához:
3 tojás
3 evőkanál kristálycukor
3 evőkanál búzaliszt
6 g sütőpor
A krémhez:
200 ml habtejszín (30-32%-os)
40 g pudingpor (vaníliás)
10 g vaníliás cukor
3 evőkanál kristálycukor
300 ml 2,8%-os tej
4 szem friss eper
Elkészítés:
A piskótához a tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjét a cukorral habosra verjük, és hozzáadjuk a tojások sárgáját.
Ezután a liszt és a sütőpor is belekerül a masszába, óvatosan összeforgatjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe egyenletesen elkenjük.
Nálam ez egy 30×30-as tepsire való mennyiség. 15 percig sütjük 180 fokon.
Ha megsül, egy másik sütőpapírra kiborítjuk, amit megszórunk porcukorral, és óvatosan feltekerjük, még melegen.
Amíg a piskóta hűl, elkészítjük a krémet.
A krémhez először a vanília pudingot megfőzzük a leírás szerint a tejjel, és a cukrokkal, majd kihűtjük. Közben a tejszínhabot felverjük, és amikor már kész, belerakjuk a kihűlt vanília pudingot, és még egyszer összedolgozzuk. Apróra vágjuk az eper szemeket, és beleforgatjuk a krémbe. Ezzel kenjük meg a piskótát.
A kihűlt piskótát kitekerjük, megkenjük a krémmel, és megint feltekerjük, jó szorosan. Hűtőben legalább 3 órát állni hagyjuk. Tálaláskor díszíthetjük friss eperszemekkel.