Hozzávalók:

A piskótához:

3 tojás

3 evőkanál kristálycukor

3 evőkanál búzaliszt

6 g sütőpor

A krémhez:

200 ml habtejszín (30-32%-os)

40 g pudingpor (vaníliás)

10 g vaníliás cukor

3 evőkanál kristálycukor

300 ml 2,8%-os tej

4 szem friss eper

Elkészítés:

A piskótához a tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjét a cukorral habosra verjük, és hozzáadjuk a tojások sárgáját.

Ezután a liszt és a sütőpor is belekerül a masszába, óvatosan összeforgatjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe egyenletesen elkenjük.

Nálam ez egy 30×30-as tepsire való mennyiség. 15 percig sütjük 180 fokon.

Ha megsül, egy másik sütőpapírra kiborítjuk, amit megszórunk porcukorral, és óvatosan feltekerjük, még melegen.

Amíg a piskóta hűl, elkészítjük a krémet.

A krémhez először a vanília pudingot megfőzzük a leírás szerint a tejjel, és a cukrokkal, majd kihűtjük. Közben a tejszínhabot felverjük, és amikor már kész, belerakjuk a kihűlt vanília pudingot, és még egyszer összedolgozzuk. Apróra vágjuk az eper szemeket, és beleforgatjuk a krémbe. Ezzel kenjük meg a piskótát.

A kihűlt piskótát kitekerjük, megkenjük a krémmel, és megint feltekerjük, jó szorosan. Hűtőben legalább 3 órát állni hagyjuk. Tálaláskor díszíthetjük friss eperszemekkel.