Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Sajtszószos krumplinudli

Hozzávalók:

A nudlihoz:

60 dkg burgonya

2 tojás

15 dkg rétesliszt

1 csipet só

A szószhoz:

15 dkg kockára vágott edami sajt

1,5 dl 20%-os tejföl

2,5 dkg teavaj

só ízlés szerint

bors ízlés szerint

Elkészítés:

A krumplit sós vízben puhára főzzük. Meghámozzuk és még langyos állapotban krumplinyomón átnyomjuk.

Megsózzuk, hozzáadjuk a tojásokat és annyi lisztet, hogy nem túl kemény, de már jól gyúrható tésztát kapjunk (a krumpli minősége határozza meg a liszt mennyiségét).

Deszkán centi vastag lapot nyújtunk belőle, amelyet 5 cm széles csíkokra vágunk, majd a csíkokból 2-2 centi vastag nudlikat darabolunk. Forró, sós vízben kifőzzük (míg feljön a víz tetejére).

Egy teflonos edénybe feltesszük melegíteni a tejfölt. Simára kikeverjük sóval, borssal ízesítjük (ha van, akkor fokhagyma granulátumot is szórhatunk bele).

A kikevert tejfölbe beleszórjuk a sajtot, majd megvárjuk, hogy teljesen elolvadjon benne. Ha úgy látjuk, hogy túl tapadós lenne a szószunk, hozzáadjuk a teavajat, majd elzárjuk hőt.

Végül a szószt összeforgatjuk a kifőtt nudlikkal, és tálaljuk.