Hozzávalók:

25 dkg fagyasztott lazac

8 szelet bacon szeletek

bors

kevés olaj

A hollandi mártáshoz:

3 tojássárgája

10 dkg vaj

ízlés szerint só

ízlés szerint fehér bors

ízlés szerint porcukor

1/2 citrom

1 dl víz

Elkészítés:

A lazacot 8 egyenlő darabra vágjuk. Enyhén sózzuk és borsozzuk.

Minden egyes haldarabot baconbe csomagolunk.

Kevés olajon egy serpenyőben megsütjük minden oldalát, majd 180 fokos, előremelegített sütőben 5 perc alatt készre pirítjuk. Vigyázzunk, hogy ne szárítsuk ki!

A hollandi mártáshoz egy lábasban vizet forralunk, egy tálat helyezünk rá, és vízgőz felett a tojás sárgákat a sóval, borssal, vízzel folyamatos kevergetés mellett habverő segítségével habosítjuk. Ezután a citromot, kevés porcukrot és a felolvasztott vajat is hozzáadjuk, és további gyors kevergetés mellett megfelelő sűrűségűre főzzük.

A mártás tálkában kínáljuk a készre sült hal mellé.