Hozzávalók:

50 dkg csirkemel lfilé

1 ek kukoricakeményítő

1 tojás

2 ek szaké vagy száraz fehérbor

5 ek olaj

2 tk reszelt gyömbér

2 gerezd fokhagyma

1 hagyma

25 dkg csiperke felszeletelve

15 dkg zöldbab

2 ek szójaszósz

Elkészítés:

A húst vékony szeletekre vágjuk.

A tojásfehérjét, a szakét és a kukoricakeményítő felét elkeverjük egy csipet sóval, a csirkére öntjük.

Forró olajon megpirítjuk a hagymát, a gyömbért és a fokhagymát, rádobjuk a húst, és fehéredésig sütjük.

Kiszedjük, a maradék olajon megpirítjuk a gombát. Visszatesszük a húst, ízesítjük szójaszósszal. Hozzáadjuk a megfőtt zöldbabot.

A maradék keményítőt elkeverjük kevés hideg vízzel, a húsra öntjük, és összesütjük. Tálalásnál megszórhatjuk pirított fekete szezámmaggal.