Hozzávalók:
50 dkg csirkemel lfilé
1 ek kukoricakeményítő
1 tojás
2 ek szaké vagy száraz fehérbor
5 ek olaj
2 tk reszelt gyömbér
2 gerezd fokhagyma
1 hagyma
25 dkg csiperke felszeletelve
15 dkg zöldbab
2 ek szójaszósz
só
Elkészítés:
A húst vékony szeletekre vágjuk.
A tojásfehérjét, a szakét és a kukoricakeményítő felét elkeverjük egy csipet sóval, a csirkére öntjük.
Forró olajon megpirítjuk a hagymát, a gyömbért és a fokhagymát, rádobjuk a húst, és fehéredésig sütjük.
Kiszedjük, a maradék olajon megpirítjuk a gombát. Visszatesszük a húst, ízesítjük szójaszósszal. Hozzáadjuk a megfőtt zöldbabot.
A maradék keményítőt elkeverjük kevés hideg vízzel, a húsra öntjük, és összesütjük. Tálalásnál megszórhatjuk pirított fekete szezámmaggal.