Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Gombás pirított csirke zöldbabbal

Hozzávalók:

50 dkg csirkemel lfilé

1 ek kukoricakeményítő

1 tojás

2 ek szaké vagy száraz fehérbor

5 ek olaj

2 tk reszelt gyömbér

2 gerezd fokhagyma

1 hagyma

25 dkg csiperke felszeletelve

15 dkg zöldbab

2 ek szójaszósz

Elkészítés:

A húst vékony szeletekre vágjuk.

A tojásfehérjét, a szakét és a kukoricakeményítő felét elkeverjük egy csipet sóval, a csirkére öntjük.

Forró olajon megpirítjuk a hagymát, a gyömbért és a fokhagymát, rádobjuk a húst, és fehéredésig sütjük.

Kiszedjük, a maradék olajon megpirítjuk a gombát. Visszatesszük a húst, ízesítjük szójaszósszal. Hozzáadjuk a megfőtt zöldbabot.

A maradék keményítőt elkeverjük kevés hideg vízzel, a húsra öntjük, és összesütjük. Tálalásnál megszórhatjuk pirított fekete szezámmaggal.