Hozzávalók:

A tésztához:

30 dkg liszt

10 dkg zsír

1 dkg élesztő

1 mokkáskanál cukor

kevés tej

reszelt citromhéj

3 tojássárgája

A töltelékhez:

3 tojásfehérje

15 dkg cukor

15 dkg darált dió

kb. fél kg meggy vagy 1 üveg magozott meggy

Elkészítés:

Az élesztőt a cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet a zsírral és a tojássárgákkal a citromhéjjal és a megkelt élesztővel összegyúrjuk. 3 cipóra osztjuk. Az egyik cipót téglalap alakúra kinyújtunk, megkenjük lekvárral.

A két szélére sorban meggyszemeket rakunk (függőlegesen) majd felhajtjuk a tésztát a meggyre 2x vagy 3x a közepe felé. Kb. 7 cm maradjon ki a tészta közepén, oda tesszük a tölteléket.

A töltelékhez a fehérjét a cukorral felverjük, majd beleforgatjuk a diót. Előmelegített sütőben sütjük, halvány rózsaszínre. Kihűlés után szeleteljük, meg lehet porcukrozni. Nagyon finom és sokáig eláll, már ha nem falja fel a család. A maradék tésztával is így járunk el.