Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Cukkinis-póréhagymás tócsni

Hozzávalók:

1 nagyobb burgonya

1 cukkini

1 répa

1/2 szár póréhagyma

4 ek rizstejszín

5-10 dkg reszelt sajt

ízlés szerint só

ízlés szerint petrezselyemzöld

1 tojás

5 ek zabpehelyliszt

3 ek teljes kiőrlésű zsemlemorzsa

Elkészítés:

A répát, burgonyát és a cukkinit lereszeljük egy nagy tálba. Sózzuk és összekeverjük. A póréhagymát hosszában kettévágjuk, majd felkarikázzuk, és hozzáadjuk a reszelt zöldségekhez. Belekeverjük a petrezselyemzöldet is.

Kicsit állni hagyjuk. A levet, amit engedett leöntjük róla, majd hozzáadjuk a tojást, rizstejszínt, sajtot és a teljes kiőrlésű zsemlemorzsát. A lisztet fokozatosan adagoljuk hozzá, amíg tócsni állaga nem lesz.

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Sütőpapírt teszünk a tepsire és ráhelyezzük kanállal a masszát.

Ha aranybarna színű lesz, akkor megfordítjuk őket és a másik oldalát is megsütjük.

Főzelékek mellé, de önmagában is egy tökéletes étel. Aki szereti, tejföllel is lehet tálalni.