Hozzávalók:
1 nagyobb burgonya
1 cukkini
1 répa
1/2 szár póréhagyma
4 ek rizstejszín
5-10 dkg reszelt sajt
ízlés szerint só
ízlés szerint petrezselyemzöld
1 tojás
5 ek zabpehelyliszt
3 ek teljes kiőrlésű zsemlemorzsa
Elkészítés:
A répát, burgonyát és a cukkinit lereszeljük egy nagy tálba. Sózzuk és összekeverjük. A póréhagymát hosszában kettévágjuk, majd felkarikázzuk, és hozzáadjuk a reszelt zöldségekhez. Belekeverjük a petrezselyemzöldet is.
Kicsit állni hagyjuk. A levet, amit engedett leöntjük róla, majd hozzáadjuk a tojást, rizstejszínt, sajtot és a teljes kiőrlésű zsemlemorzsát. A lisztet fokozatosan adagoljuk hozzá, amíg tócsni állaga nem lesz.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Sütőpapírt teszünk a tepsire és ráhelyezzük kanállal a masszát.
Ha aranybarna színű lesz, akkor megfordítjuk őket és a másik oldalát is megsütjük.
Főzelékek mellé, de önmagában is egy tökéletes étel. Aki szereti, tejföllel is lehet tálalni.