Hozzávalók:

50 dkg csirkemell filé

30 dkg leveles tészta

0,5 l csirkealaplé

2,5 dl 20%-os főzőtejszín

1 fej hagyma

3 szál angol zeller

1 sárgarépa

1 burgonya

4 marék mirelit zöldborsó

2 evőkanál liszt

5 dkg vaj

só ízlés szerint

bors ízlés szerint

Elkészítés:

A hagymát, a burgonyát, a sárgarépát, a zellert megtisztítjuk, és tetszőleges darabokra vágjuk.

A vajat egy nagyobb méretű lábasban felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a zöldségeket. Tíz percen át kis lángon pirítjuk, amíg a zöldségek megpuhulnak, ezután beletesszük a 2 kanál lisztet, és jól összekeverjük. Azonnal beleöntjük az alaplevet, a tejszínt, sózzuk, borsozzuk és forrásig melegítjük. 5-10 percig még főzzük, beletesszük a húst is, amíg félig megpuhul.

Egy tűzálló tálba kanalazzuk a tölteléket, ügyelve, hogy a tésztának is maradjon rajta hely.

Ezután a leveles tésztát kinyújtjuk, az tál méretéhez igazítjuk, és ezzel lefedjük a húsos ragut. A leesett tésztával lehet díszíteni a piténk tetejét.

Végül a 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és 40-50 perc alatt készre sütjük.