Hozzávalók:
A tortához:
1 tojás
25 dkg cukor
1 csomag sütőpor
5 dkg vaj (+ a formához)
4 ek kakaópor
25 dkg liszt (+ a formához)
2,5 dl tej
10 dkg étcsokoládé
A krémhez:
25 dkg túró
ízlés szerint cukor
eper
2 dl cukrászhab
Elkészítés:
A tojást a cukorral, a sütőporral és a vajjal habosra keverjük, hozzáadjuk a kakaóport és a lisztet, majd a tejjel simára keverjük. A csokit apró kockákra daraboljuk és hozzákeverjük a masszához.
A masszát kivajazott, kilisztezett tortaformába simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük, majd tűpróbával ellenőrizzük. Kivesszük a sütőből és hűlni hagyjuk. Amikor kihűlt, két lappá vágjuk.
A túrót villával összetörjük, hozzáadjuk a cukrot, majd pár szem epret pépesre nyomunk, és a krémbe keverjük.
A cukrászhabot keményre verjük, és óvatosan belekeverjük a krémbe.
Megkenjük az első lapot a túrókrémmel, ráborítjuk a másikat, és azt is megkenjük a krémmel. A tetejét félbevágott eperszemekkel díszítjük.