Hozzávalók:
25 dkg margarin
40 dkg finomliszt
12 dkg kristálycukor, 1 tojássárgája
1/2 citrom reszelt héja és leve
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1-2 evőkanál tejföl
A töltelékhez:
2 kg alma
fahéj
2 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
A margarint a lisztben elmorzsoljuk, a többi hozzávalóval ruganyos tésztává gyúrjuk, és 2 cipóra osztjuk.
Amíg pihen, az almát meghámozzuk, lereszeljük. A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
A tészta egyik felét, lisztezett deszkán közepes méretű tepsi nagyságúra nyújtjuk, majd a tepsibe egyengetjük, ezután jöhet bele az előzőleg kinyomkodott reszelt alma. Megszórjuk vaníliás cukorral és fahéjjal.
Ezután következik a tészta másik fele, ezt is hasonló méretűre nyújtjuk, a süti tetejére hengergetjük. Villával megszurkáljuk, felvert tojásságával lekenjük, és kb. 40 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, amikor a teteje világosbarna. Hagyjuk hűlni, majd szeletelhetjük!