Hozzávalók:

25 dkg margarin

40 dkg finomliszt

12 dkg kristálycukor, 1 tojássárgája

1/2 citrom reszelt héja és leve

1 csomag sütőpor

1 csomag vaníliás cukor

1-2 evőkanál tejföl

A töltelékhez:

2 kg alma

fahéj

2 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:

A margarint a lisztben elmorzsoljuk, a többi hozzávalóval ruganyos tésztává gyúrjuk, és 2 cipóra osztjuk.

Amíg pihen, az almát meghámozzuk, lereszeljük. A sütőt 200 fokra előmelegítjük.

A tészta egyik felét, lisztezett deszkán közepes méretű tepsi nagyságúra nyújtjuk, majd a tepsibe egyengetjük, ezután jöhet bele az előzőleg kinyomkodott reszelt alma. Megszórjuk vaníliás cukorral és fahéjjal.

Ezután következik a tészta másik fele, ezt is hasonló méretűre nyújtjuk, a süti tetejére hengergetjük. Villával megszurkáljuk, felvert tojásságával lekenjük, és kb. 40 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, amikor a teteje világosbarna. Hagyjuk hűlni, majd szeletelhetjük!