Hozzávalók:
50 dkg csirkezúza
25 dkg tarhonya
1 közepes fej vöröshagyma
1 ek fűszerpaprika
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
ételízesítő ízlés szerint
2 gerezd fokhagyma
2 ek napraforgó olaj
Elkészítés:
A kockára vágott vöröshagymát üvegesre pirítjuk. Mikor majdnem kész, lehúzzuk a tűzhelyről, és a fokhagymát is hozzátesszük.
Megtisztított, megmosott és feldarabolt zúzát hozzáadjuk és egy pillanatra csak a tűzön átforgatjuk a hagymában, és ezután adjuk hozzá a tört pirospaprikát.
Hozzáadjuk a vizet, kb. hogy ellepje a zúzákat, majd sózzuk, borsozzuk, ételízesítőzzük saját ízlésünkhöz mérten. Hagyjuk főni fedő alatt, lassú tűzön.
Mikor már majdnem teljesen kész, hozzáadjuk a tarhonyát, és addig főzzük, amíg megpuhul. Ha közben elfő a víz róla, pótoljuk.
Mikor kész, kenyérrel és savanyúsággal tálaljuk.