Hozzávalók:

50 dkg csirkezúza

25 dkg tarhonya

1 közepes fej vöröshagyma

1 ek fűszerpaprika

só ízlés szerint

bors ízlés szerint

ételízesítő ízlés szerint

2 gerezd fokhagyma

2 ek napraforgó olaj

Elkészítés:

A kockára vágott vöröshagymát üvegesre pirítjuk. Mikor majdnem kész, lehúzzuk a tűzhelyről, és a fokhagymát is hozzátesszük.

Megtisztított, megmosott és feldarabolt zúzát hozzáadjuk és egy pillanatra csak a tűzön átforgatjuk a hagymában, és ezután adjuk hozzá a tört pirospaprikát.

Hozzáadjuk a vizet, kb. hogy ellepje a zúzákat, majd sózzuk, borsozzuk, ételízesítőzzük saját ízlésünkhöz mérten. Hagyjuk főni fedő alatt, lassú tűzön.

Mikor már majdnem teljesen kész, hozzáadjuk a tarhonyát, és addig főzzük, amíg megpuhul. Ha közben elfő a víz róla, pótoljuk.

Mikor kész, kenyérrel és savanyúsággal tálaljuk.