Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Kijevi csirkegolyók

Hozzávalók:

1 kg darált csirkemell

bors, ízlés szerint

A töltelékhez:

25 dkg sajt

5 dkg vaj

1 tojás sárgája

3 gerezd fokhagyma

1 csokor petrezselyemzöld

só ízlés szerint

Panírozáshoz:

liszt

tojás

zsemlemorzsa

Elkészítés:

A darált húst sóval, borssal ízesítjük és összegyúrjuk.

A töltelékhez a reszelt sajtot a vajjal, a tojás sárgájával, a zúzott fokhagymával, az apróra vágott petrezselyemmel és a sóval összedolgozzuk.

Kb. 30 gombócot készítünk a húsból is, és a sajtos töltelékből is.

A húsgolyót ellapítjuk, és a közepébe helyezzük a sajtos tölteléket. Kb. 4 cm átmérőjű golyókat formálunk belőle és a hagyományos módon, lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk, bepanírozzuk.

A golyókat bő olajban, aranybarnára sütjük, ha kész, papírtörlőre szedjük, hogy felszívja a felesleges olajat. Salátával, burgonyával, rizzsel tálaljuk!