Hozzávalók:

1 kg darált csirkemell

bors, ízlés szerint

A töltelékhez:

25 dkg sajt

5 dkg vaj

1 tojás sárgája

3 gerezd fokhagyma

1 csokor petrezselyemzöld

só ízlés szerint

Panírozáshoz:

liszt

tojás

zsemlemorzsa

Elkészítés:

A darált húst sóval, borssal ízesítjük és összegyúrjuk.

A töltelékhez a reszelt sajtot a vajjal, a tojás sárgájával, a zúzott fokhagymával, az apróra vágott petrezselyemmel és a sóval összedolgozzuk.

Kb. 30 gombócot készítünk a húsból is, és a sajtos töltelékből is.

A húsgolyót ellapítjuk, és a közepébe helyezzük a sajtos tölteléket. Kb. 4 cm átmérőjű golyókat formálunk belőle és a hagyományos módon, lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk, bepanírozzuk.

A golyókat bő olajban, aranybarnára sütjük, ha kész, papírtörlőre szedjük, hogy felszívja a felesleges olajat. Salátával, burgonyával, rizzsel tálaljuk!