“A hókifli a férjem egyik kedvenc süteménye, bár ő mindent szeret, ami édes, de a diós dolgokat különösen. Már nagyon régen kérte, hogy süssek neki hókiflit, viszont én azt hittem, hogy ez egy nagyon-nagyon bonyolult sütemény, ezért nem nagyon akartam kötélnek állni. Azután sikerült egy olyan receptet találnom, amit a mai napig használok, és jó szívemmel ajánlom nektek is” – írja Bea a recept bevezetőjében.

A fotó a Boook Kiadó tulajdonát képezi! (Körmendi Imre/Kaszás Gergely)

Hozzávalók:

25 dkg finomliszt

10 dkg kristálycukor

12 dkg darált dió

20 dkg vaj vagy margarin

fél narancs reszelt héja és leve

A forgatáshoz:

2 csomag vaníliás cukor

10 dkg porcukor

Elkészítés:

A lisztet összekeverjük a cukorral, a darált dióval, a margarinnal és a reszelt narancshéjjal, majd gyors mozdulatokkal összegyúrjuk (ha nem állt össze a tészta, egy kevés narancslével segíthetünk rajta) és ceruza vastagságú rudakat sodrunk belőle. A rudakat 5-6 centis darabokra vágjuk és a darabkákból kifliket formázunk.

A kis kifliket 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt világos színűre sütjük, és még forrón valamennyit megforgatjuk a vaníliás cukorral ízesített porcukorban.