Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Diós hókifli Gáspár Bea konyhájából

„A hókifli a férjem egyik kedvenc süteménye, bár ő mindent szeret, ami édes, de a diós dolgokat különösen. Már nagyon régen kérte, hogy süssek neki hókiflit, viszont én azt hittem, hogy ez egy nagyon-nagyon bonyolult sütemény, ezért nem nagyon akartam kötélnek állni. Azután sikerült egy olyan receptet találnom, amit a mai napig használok, és jó szívemmel ajánlom nektek is” – írja Bea a recept bevezetőjében.

A fotó a Boook Kiadó tulajdonát képezi! (Körmendi Imre/Kaszás Gergely)

Hozzávalók:

25 dkg finomliszt

10 dkg kristálycukor

12 dkg darált dió

20 dkg vaj vagy margarin

fél narancs reszelt héja és leve

A forgatáshoz:

2 csomag vaníliás cukor

10 dkg porcukor

Elkészítés:

A lisztet összekeverjük a cukorral, a darált dióval, a margarinnal és a reszelt narancshéjjal, majd gyors mozdulatokkal összegyúrjuk (ha nem állt össze a tészta, egy kevés narancslével segíthetünk rajta) és ceruza vastagságú rudakat sodrunk belőle. A rudakat 5-6 centis darabokra vágjuk és a darabkákból kifliket formázunk.

A kis kifliket 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt világos színűre sütjük, és még forrón valamennyit megforgatjuk a vaníliás cukorral ízesített porcukorban.