Hozzávalók:

1 kg bárányborda

8 gerezd fokhagyma

törött bors

gyömbér

pirospaprika

8 ek olaj

2 ek citromlé

1-2 sült kápiapaprika

Elkészítés:

A kiklopfolt hússzeleteket mindkét oldalunkon megsózzuk, és bekenjük 4 kanál olaj, citromlé és a felaprított fűszerek keverékével.

Egyenletesen elosztjuk rajta a sült paprikákat, majd szorosan feltekerjük, hústűvel megtűzzük, és pihentessük néhány órát (akár 1 éjszakát). Egy tepsibe tesszük, fóliával jól lezárjuk.

A sütőt előmelegítjük 180 fokra, majd az egész húst egy órán át sütjük. Ezután levesszük a fóliát, és további fél órán át pirítjuk. Arra ügyeljünk, hogy ne száradjon ki a hús.

Kicsit pihentetjük, és csak utána szeleteljük, burgonyasalátával kínáljuk.