Hozzávalók:

6 tojás

6 dkg nyírfacukor

10 dkg darált dió

15 dkg étcsokoládé (steviás, xilites, vagy eritrites, de semmiképpen nem cukros)

1,5 dl habtejszín

Elkészítés:

A tésztához a 6 tojás sárgáját 6 dkg nyírfacukorral simára keverjük, majd beletesszük a 10 dkg darált diót. A 6 fehérjét felverjük, és könnyedén hozzáadjuk az előzőhöz.

A tepsit kibéleljük sütőpapírral és egyenletesen szétkenjük rajta a tésztát. 180 fokos hőmérsékleten 15 percig sütjük, majd egy másik sütőpapírra ráborítjuk. A fent lévő sütőpapírt egy enyhén nedves szivaccsal azonnal áttöröljük, és a papírt lehúzzuk róla. Ezután a sütőpapírral együtt óvatosan feltekerjük és hagyjuk kihűlni.

A krémhez a 15 dkg étcsokoládét összetörjük. Az 1,5 dl habtejszínt forróra melegítünk és ráöntjük a csokoládéra, majd 2-3 perc alatt simára keverjük.

A kihűlt tészta tekercset kigöngyöljük és a masszát egyenletes rákenjük, ezután ismét feltekerjük, hűtőbe tesszük, hogy a krém megszilárduljon. Ezután könnyen szeletelhető.