Hozzávalók:

18 dkg liszt

1/4 teáskanál só

3/4 teáskanál őrölt kardamom, vagy 8 kardamomhüvely

12 dkg puha vaj

10 dkg cukor

1 tojás

1/2 teáskanál rózsavíz

1/2 citrom kifacsart leve

18 dkg fehér csoki

1/2 citrom reszelt héja

Elkészítés:

Egy keverőtálban összekeverjük a lisztet a sóval, valamint hozzáadjuk az őrölt kardamomot is.

Egy másik tálban, kézi mixer segítségével közepes fokozaton habosra keverjük ki a vajat a cukorral, majd beledolgozzuk a tojást, a citrom levét és a rózsavizet. A masszához hozzáadjuk az előzőleg összekevert száraz hozzávalókat és egy spatulával jól összedolgozzuk.

A tésztát egy fóliára helyezzük, körülbelül 5 cm átmérőjű rudat formálunk és becsomagolva 30 percre a hűtőbe tesszük.

Hűtés után egy éles késsel vékony szeletekre vágjuk, a szeleteket pedig sütőpapírral borított tepsire helyezzük. 180 fokra előmelegített sütőben 13-15 percig sütjük.

Míg hűlnek a kekszek, egy közepes méretű hőálló tálba tördeljük a fehér csokit. A tálat egy kisebb, vízzel teli edényre helyezzük, így olvasztjuk meg gőz felett, hogy ne tudjon leégni. Hozzákeverjük a reszelt citromhéjat, majd belemártjuk a kekszek egyik oldalát, amiket azután sütőpapírra helyezünk, míg meg nem köt a csoki.