Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Kardamomos keksz, citromos fehércsokival

Hozzávalók:

18 dkg liszt

1/4 teáskanál só

3/4 teáskanál őrölt kardamom, vagy 8 kardamomhüvely

12 dkg puha vaj

10 dkg cukor

1 tojás

1/2 teáskanál rózsavíz

1/2 citrom kifacsart leve

18 dkg fehér csoki

1/2 citrom reszelt héja

Elkészítés:

Egy keverőtálban összekeverjük a lisztet a sóval, valamint hozzáadjuk az őrölt kardamomot is.

Egy másik tálban, kézi mixer segítségével közepes fokozaton habosra keverjük ki a vajat a cukorral, majd beledolgozzuk a tojást, a citrom levét és a rózsavizet. A masszához hozzáadjuk az előzőleg összekevert száraz hozzávalókat és egy spatulával jól összedolgozzuk.

A tésztát egy fóliára helyezzük, körülbelül 5 cm átmérőjű rudat formálunk és becsomagolva 30 percre a hűtőbe tesszük.

Hűtés után egy éles késsel vékony szeletekre vágjuk, a szeleteket pedig sütőpapírral borított tepsire helyezzük. 180 fokra előmelegített sütőben 13-15 percig sütjük.

Míg hűlnek a kekszek, egy közepes méretű hőálló tálba tördeljük a fehér csokit. A tálat egy kisebb, vízzel teli edényre helyezzük, így olvasztjuk meg gőz felett, hogy ne tudjon leégni. Hozzákeverjük a reszelt citromhéjat, majd belemártjuk a kekszek egyik oldalát, amiket azután sütőpapírra helyezünk, míg meg nem köt a csoki.