Hozzávalók:

40 dkg fekete harcsafilé

1 fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

1-2 db krumpli

3 szál zellerzöld

1 zöldségleveskocka

őrölt bors

szerecsendió

2 dl tejszín

1,5 l víz

2 evőkanál olívaolaj

A tálaláshoz:

főtt tojás

párolt brokkoli

Elkészítés:

A harcsafilét felvágjuk kockákra. A krumplit csíkozzuk, a vöröshagymát és a fokhagymát pedig apróra vágjuk.

Egy edényben felhevítjük az olajat, üvegesre pároljuk a vöröshagymát, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, majd a feldarabolt krumplit. Alaposan összekeverjük, majd kevergetve pár percig még pároljuk. Ízlés szerint borsozzuk, és reszelünk bele kevés szerecsendiót is, majd felöntjük vízzel. Ekkor kerül bele a zellerzöld, a leveskocka és a só, majd félpuhára főzzük.

Csak ezt követően adjuk hozzá a feldarabolt halat és ízlés szerint cilomlevet, és pár perc alatt puhára főzzük. Amikor a leves készre főtt, óvatos kevergetés mellett belecsurgatjuk a tejszínt, és 1-2 percen át forraljuk.

Tálaláskor főtt tojással és párolt brokkolival dúsítjuk.