Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Tejszínes harcsafilé leves

Hozzávalók:

40 dkg fekete harcsafilé

1 fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

1-2 db krumpli

3 szál zellerzöld

1 zöldségleveskocka

őrölt bors

szerecsendió

2 dl tejszín

1,5 l víz

2 evőkanál olívaolaj

A tálaláshoz:

főtt tojás

párolt brokkoli

Elkészítés:

A harcsafilét felvágjuk kockákra. A krumplit csíkozzuk, a vöröshagymát és a fokhagymát pedig apróra vágjuk.

Egy edényben felhevítjük az olajat, üvegesre pároljuk a vöröshagymát, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, majd a feldarabolt krumplit. Alaposan összekeverjük, majd kevergetve pár percig még pároljuk. Ízlés szerint borsozzuk, és reszelünk bele kevés szerecsendiót is, majd felöntjük vízzel. Ekkor kerül bele a zellerzöld, a leveskocka és a só, majd félpuhára főzzük.

Csak ezt követően adjuk hozzá a feldarabolt halat és ízlés szerint cilomlevet, és pár perc alatt puhára főzzük. Amikor a leves készre főtt, óvatos kevergetés mellett belecsurgatjuk a tejszínt, és 1-2 percen át forraljuk.

Tálaláskor főtt tojással és párolt brokkolival dúsítjuk.