Hozzávalók:

1 csomag leveles tészta (az élesztős változat)

½ tábla étcsokoládé lereszelve

2 ek fahéj

4 ek porcukor

3-4 ek olaj

A leveles tésztát alaposan bekenjük olajjal, ez szükséges ahhoz, hogy jó szaftos legyen a töltelékünk.

Szita vagy szűrő segítségével rászórjuk a fahéj és a porcukor keverékét, majd rászórjuk a reszelt csokit is.

A hosszú oldalánál szorosan feltekerjük a tésztát.

A tekercsekből kb. 2 cm vastag szeleteket vágunk, majd ezeket egy sütőpapírral bélelt tepsire egymás mellé fektetjük. Legyen elegendő távolság, mert sütés közben a tészta meg fog duzzadni.

180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, addig sütjük, amíg a tészta pirulni kezd. Ez 12-13 percet vesz igénybe. Végül porcukorral megszórva tálaljuk!