Hozzávalók:

30 dkg sütőtök

2 bögre cukormás

fél bögre víz

2 evőkanál citromlé

3 evőkanál őrölt fahéj

1 teáskanál só

1 kávéskanál őrölt szerecsendió

1 kávéskanál gyömbér

A tálaláshoz:

bagett

krémsajt

friss zsályalevél

Elkészítés:

Felkockázzuk a sütőtököt, majd sütőben készre sütjük.

Egy nagy lábasba beletesszük az összes hozzávalót. Gyakori kevergetés mellett felforraljuk, majd levesszük a hőmérsékletet alatta, és így főzzük 20 percig, hogy az ízek összeérjenek.

Hagyjuk kihűlni, majd üvegbe szedjük. Ha jól lezárjuk, légtelenítjük, hűtve három hétig is eltartható.

Tálalhatjuk bagettre kenve, egy kanál krémsajttal és friss zsályalevéllel még finomabbá varázsolhatjuk!