Hozzávalók:

50 dkg nyers sütőtök kockák, főzve, pürésítve

4 tojás

1 dl olíva olaj

1 dl frissen reszelt és ebből készített almalé

1,3 dl tej

2 teáskanál banília kivonat

3 dl cukor

7 dl finomliszt

2 teáskanál sütőpor

1,5 teáskanál só

3 teáskanál őrölt fahéj

2 teáskanál őrölt szerecsendió

0,5 teáskanál őrölt szegfűszeg

1 teáskanál őrölt gyömbér

1,5 dl csoki chips, vagy darabkák

A krémsajt töltelékhez:

40 dkg szobahőmérsékletű krémsajt

0,5 dl cukor

1 tojás, szobahőmérsékletű

1 evőkanál tej

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 180 fokra, majd egy vekni sütőformát kivajazunk.

Egy nagyobb keverőtálban összekeverjük a megfőtt, pürésített sütőtököt, a tojásokat, az olívaolajat, a frissen reszelt alma levét, a tejet, a vanília kivonatot és a cukrot.

Egy másik tálban összeekeverjük a lisztet, a sütőport, a sót, a fahéjat, a szerecsendiót, a szegfűszeget és az őrölt gyömbért. Ezt a keveréket adagokban hozzáadjuk a sütőtökös keverékhez, és jól összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a csokoládé chips-et vagy darabokat.

A töltelékhez felverjük a krémsajtot, a cukrot, a tojásokat és a tejet sima krémes állagúra.

Hajts sütőpapírt a vekniformába, a sütőtökös tésztából az aljára annyit ötünk, hogy egy réteget tudjunk képezni. Kanalazzunk a krémsajtos keverékből a tetejére, ezután újra sütőtökös keverékből teszünk a vekniformába. Utána megint a krémsajtos krém következik, majd lezárjuk a sütőtökös tésztával. Szórjunk csoki chips-et a tetejére, hogy izgalmasabbnak nézzen ki.

60-80 percig sütjük, vagy addig, amíg a beleszúrt hústű tisztán jön ki. Szeletelve tálaljuk.