Hozzávalók:
50 dkg nyers sütőtök kockák, főzve, pürésítve
4 tojás
1 dl olíva olaj
1 dl frissen reszelt és ebből készített almalé
1,3 dl tej
2 teáskanál banília kivonat
3 dl cukor
7 dl finomliszt
2 teáskanál sütőpor
1,5 teáskanál só
3 teáskanál őrölt fahéj
2 teáskanál őrölt szerecsendió
0,5 teáskanál őrölt szegfűszeg
1 teáskanál őrölt gyömbér
1,5 dl csoki chips, vagy darabkák
A krémsajt töltelékhez:
40 dkg szobahőmérsékletű krémsajt
0,5 dl cukor
1 tojás, szobahőmérsékletű
1 evőkanál tej
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, majd egy vekni sütőformát kivajazunk.
Egy nagyobb keverőtálban összekeverjük a megfőtt, pürésített sütőtököt, a tojásokat, az olívaolajat, a frissen reszelt alma levét, a tejet, a vanília kivonatot és a cukrot.
Egy másik tálban összeekeverjük a lisztet, a sütőport, a sót, a fahéjat, a szerecsendiót, a szegfűszeget és az őrölt gyömbért. Ezt a keveréket adagokban hozzáadjuk a sütőtökös keverékhez, és jól összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a csokoládé chips-et vagy darabokat.
A töltelékhez felverjük a krémsajtot, a cukrot, a tojásokat és a tejet sima krémes állagúra.
Hajts sütőpapírt a vekniformába, a sütőtökös tésztából az aljára annyit ötünk, hogy egy réteget tudjunk képezni. Kanalazzunk a krémsajtos keverékből a tetejére, ezután újra sütőtökös keverékből teszünk a vekniformába. Utána megint a krémsajtos krém következik, majd lezárjuk a sütőtökös tésztával. Szórjunk csoki chips-et a tetejére, hogy izgalmasabbnak nézzen ki.
60-80 percig sütjük, vagy addig, amíg a beleszúrt hústű tisztán jön ki. Szeletelve tálaljuk.