Hozzávalók:

2 közepes cukkini

1 szelet kenyér

2 tojás

bors

1 fej vöröshagyma

10 dkg erdei gomba

30 dkg csirkemell

1 szelet cukkini

1 paprika

1 paradicsom

1 ek olaj

Elkészítés:

A cukkinik végeit levágjuk, félretesszük a töltelékbe. A cukkinit egészben sós vízben megfőzzük, de nem túl puhára. A megfőtt cukkini belsejét kikaparjuk.

A töltelékhez olajon egy kis hagymát apróra vágva megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a szeletelt gombát, a csirkemellet, sózzuk, őrölt borssal megszórjuk, fedő alatt pároljuk.

Közben a karikákra vágott paprikát és a felszeletelt paradicsomot is hozzáadjuk, és készre sütjük, majd összekeverjük a kifacsart kenyérrel és a tojásokkal, a cukkinit megtöltjük. Ha marad töltelék, gombóccá formázzuk, meghempergetjük egy kis zsemlemorzsában.

Egy tepsit kikenünk olajjal, a cukkinit és a töltelékből formázott gombócokat beletesszük, majd 200 fokos sütőben 20 perc alatt megsütjük.