Hozzávalók:
2 közepes cukkini
1 szelet kenyér
2 tojás
só
bors
1 fej vöröshagyma
10 dkg erdei gomba
30 dkg csirkemell
1 szelet cukkini
1 paprika
1 paradicsom
1 ek olaj
Elkészítés:
A cukkinik végeit levágjuk, félretesszük a töltelékbe. A cukkinit egészben sós vízben megfőzzük, de nem túl puhára. A megfőtt cukkini belsejét kikaparjuk.
A töltelékhez olajon egy kis hagymát apróra vágva megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a szeletelt gombát, a csirkemellet, sózzuk, őrölt borssal megszórjuk, fedő alatt pároljuk.
Közben a karikákra vágott paprikát és a felszeletelt paradicsomot is hozzáadjuk, és készre sütjük, majd összekeverjük a kifacsart kenyérrel és a tojásokkal, a cukkinit megtöltjük. Ha marad töltelék, gombóccá formázzuk, meghempergetjük egy kis zsemlemorzsában.
Egy tepsit kikenünk olajjal, a cukkinit és a töltelékből formázott gombócokat beletesszük, majd 200 fokos sütőben 20 perc alatt megsütjük.