Hozzávalók:

A tócsnihoz:

0,5 kg burgonya

1 nagy sárgarépa

25 dkg sütőtök

2 szál rozmaring

2 kávéskanál só

1 kávéskanál bors

2 tojás

8 púpozott ek finomliszt

A fokhagymás tejfölhöz:

3 dl tejföl

2 gerezd fokhagyma

1 csapott kávéskanál só

1 csapott kávéskanál bors

1 ek citromlé

1 csokor snidling a tálaláshoz

olaj a sütéshez

Elkészítés:

A tócsnihoz a zöldségeket megpucoljuk, majd lereszeljünk mindet a reszelő legnagyobb lyukán.

Sózzuk, és kb. 20 percet állni hagyjuk, míg levet ereszt.

Alaposan kinyomkodjuk, majd ráütjük a tojásokat. Ízesítjük borssal és apróra vágott rozmaringgal, majd kanalanként hozzáadjuk a lisztet is.

Jó alaposan összedolgozzuk, és ha szükséges, adjunk hozzá lisztet.

Olajat hevítünk egy serpenyőben, és evőkanállal kis adagokban kiadagoljuk a forró olajba. A tócsnik mindkét oldalát néhány perc alatt addig sütjük, amíg aranybarna nem lesz az egész. A kész tócsnikat papírtörlőre szedjük, hogy felszívja a felesleges olajat.

A fokhagymás tejfölhöz a tejfölt kikeverjük a sóval, borssal, zúzott fokhagymával és a citromlével.

Tálalásnál megszórhatjuk egy kevés snidlinggel.