Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Tejszínes kókusztorta

Hozzávalók:

A tésztához:

6 tojás

9 ek cukor

9 púpozott ek finomliszt

0,5 csomag sütőpor

6 evőkanál víz

A krémhez:

10 dkg vaj (margarin is lehet)

10 dkg porcukor

1 csomag vaníliás cukor

10 dkg kókuszreszelék

6 ek tej

2 dl habtejszín

A díszítéshez:

4 dl habtejszín

3 ek porcukor

2 csomag habfixáló

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét jó keményre felverjük.

A sütőport elkeverjük a liszttel. A cukrot a tojássárgájával és a vízzel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztes keveréket. A végén fakanál segítségével óvatosan belekeverjük a felvert tojásfehérjét a masszába.

A 22 cm-es tortaforma aljára sütőpapírt teszünk, és beleöntjük a tésztát, majd 180 fokon tűpróbáig sütjük.

A krémhez a cukrot, a vaníliás cukrot és a vajat habosra keverjük, és kanalanként belekeverjük a tejet. Majd a végén hozzákeverjük a kókuszreszeléket is.

A 2 dl habtejszínt felverjük, és óvatosan hozzákeverjük a vajas krémhez.

Mikor kihűlt a tészta, 2 egyenlő részre vágjuk, és a rétegeket megkenjük a krémmel.

A díszítéshez a habtejszínt elkezdjük felverni. Mikor félkemény, hozzáadjuk a porcukrot és a habfixálót, és kemény habbá verjük. Az elkészült tejszínhabbal bevonjuk vagy díszítjük ízlés szerint.