Hozzávalók:

A tésztához:

6 tojás

9 ek cukor

9 púpozott ek finomliszt

0,5 csomag sütőpor

6 evőkanál víz

A krémhez:

10 dkg vaj (margarin is lehet)

10 dkg porcukor

1 csomag vaníliás cukor

10 dkg kókuszreszelék

6 ek tej

2 dl habtejszín

A díszítéshez:

4 dl habtejszín

3 ek porcukor

2 csomag habfixáló

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét jó keményre felverjük.

A sütőport elkeverjük a liszttel. A cukrot a tojássárgájával és a vízzel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztes keveréket. A végén fakanál segítségével óvatosan belekeverjük a felvert tojásfehérjét a masszába.

A 22 cm-es tortaforma aljára sütőpapírt teszünk, és beleöntjük a tésztát, majd 180 fokon tűpróbáig sütjük.

A krémhez a cukrot, a vaníliás cukrot és a vajat habosra keverjük, és kanalanként belekeverjük a tejet. Majd a végén hozzákeverjük a kókuszreszeléket is.

A 2 dl habtejszínt felverjük, és óvatosan hozzákeverjük a vajas krémhez.

Mikor kihűlt a tészta, 2 egyenlő részre vágjuk, és a rétegeket megkenjük a krémmel.

A díszítéshez a habtejszínt elkezdjük felverni. Mikor félkemény, hozzáadjuk a porcukrot és a habfixálót, és kemény habbá verjük. Az elkészült tejszínhabbal bevonjuk vagy díszítjük ízlés szerint.