A tésztához:
1,5 dl víz
5 dkg vaj
12 dkg finomliszt
2 tojás
1 csipet só
A pudinghoz:
5 dl tej
10 dkg finomliszt
1 tojás
1 csomag vaníliás cukor
15 dkg cukor
1,5 dl habtejszín
A mázhoz:
10 dkg vaj
20 dkg tortabevonó
Elkészítés:
A profiterolhoz a vizet a vajjal és a sóval felforraljuk, majd a tűzről levéve hozzákeverjük a lisztet, és visszarakva a láng fölé sűrűn kevergetve még kb. 5 percig főzzük.
A tésztamasszát kihűtjük, majd egyenként hozzákeverjük a tojásokat. A tojás méretétől függően 2 vagy 3 kell hozzá úgy, hogy a tészta állagának sűrű masszának kell lennie, egybe kell állnia.
A kész masszát habzsákba töltjük, majd kis halmokat nyomunk a sütőpapírral bélelt tepsire. A kb. 2-3 cm átmérőjű halmokat vizes kézzel kicsit lelapogatjuk, majd kb. 220 fokos sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük. A sütőt közben ne nyitogassuk, mert akkor a kis profiterolok összeesnek. Ebből a mennyiségből kb. 30-35 darab lesz.
Amíg a tészta sül, elkészítjük a pudingot. Ehhez a lisztet, a cukrot, a vaníliás cukrot és a tojást a tejjel kikeverjük, majd megfőzzük. Ha kihűlt, hozzáadjuk a felvert tejszínhabot.
Ha a profiterolok kihűltek, akkor recés késsel óvatosan félbevágjuk, majd a pudinggal megtöltjük őket.
A legvégén a csokimázhoz a tortabevonót és a vajat gőz fölött megolvasztjuk, majd a már töltött tésztácskáinkat alaposan meglocsoljuk.