Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Vaníliapudingos profiterol

A tésztához:

1,5 dl víz

5 dkg vaj

12 dkg finomliszt

2 tojás

1 csipet só

A pudinghoz:

5 dl tej

10 dkg finomliszt

1 tojás

1 csomag vaníliás cukor

15 dkg cukor

1,5 dl habtejszín

A mázhoz:

10 dkg vaj

20 dkg tortabevonó

Elkészítés:

A profiterolhoz a vizet a vajjal és a sóval felforraljuk, majd a tűzről levéve hozzákeverjük a lisztet, és visszarakva a láng fölé sűrűn kevergetve még kb. 5 percig főzzük.

A tésztamasszát kihűtjük, majd egyenként hozzákeverjük a tojásokat. A tojás méretétől függően 2 vagy 3 kell hozzá úgy, hogy a tészta állagának sűrű masszának kell lennie, egybe kell állnia.

A kész masszát habzsákba töltjük, majd kis halmokat nyomunk a sütőpapírral bélelt tepsire. A kb. 2-3 cm átmérőjű halmokat vizes kézzel kicsit lelapogatjuk, majd kb. 220 fokos sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük. A sütőt közben ne nyitogassuk, mert akkor a kis profiterolok összeesnek. Ebből a mennyiségből kb. 30-35 darab lesz.

Amíg a tészta sül, elkészítjük a pudingot. Ehhez a lisztet, a cukrot, a vaníliás cukrot és a tojást a tejjel kikeverjük, majd megfőzzük. Ha kihűlt, hozzáadjuk a felvert tejszínhabot.

Ha a profiterolok kihűltek, akkor recés késsel óvatosan félbevágjuk, majd a pudinggal megtöltjük őket.

A legvégén a csokimázhoz a tortabevonót és a vajat gőz fölött megolvasztjuk, majd a már töltött tésztácskáinkat alaposan meglocsoljuk.