Hozzávalók:

3 rózsaburgonya

2 fej lilahagyma

kevés olívaolaj

5 tojás

bors

Elkészítés:

A megtisztított burgonyát és hagymát felkockázzuk, a tojást felverjük.

Az olajat középnagyságú serpenyőben felhevítjük, beletesszük a burgonyát, majd néhány perc múlva a hagymát, s lefödve, időnként megkeverve, közepes lángon 15 percig pároljuk, nehogy a hagyma megpiruljon, mert akkor megkeseredik.

Amikor a burgonya megpuhult, leöntjük róla a felesleges olajat, hozzáadjuk a felvert tojást, és jól elkeverjük.

A serpenyőt megrázzuk, hogy ne tapadjon a falához az omlett, s addig sütjük lassú tűzön, amíg el nem válik a serpenyő falától. A serpenyő fölé tányért teszünk, gyors mozdulattal beleborítjuk a tortillát, megfordítva visszacsúsztatjuk, s még 1 percig sütjük, hogy a másik fele is megpiruljon.

Tálalhatjuk melegen, hidegen, előételként és főételként is.