Hozzávalók:

30 friss jalapeno paprika

0,5 kg darált sertéslapocka

3 teáskanál fűszerpaprika

1 mokkáskanál konyhasó

4-5 gerezd fokhagyma reszelve

1 nagyobb fej vöröshagyma reszelve

fél mokkáskanál őrölt bors

néhány dkg trappista sajt a szóráshoz

Elkészítés:

A kolbászhússal kezdünk. A paprikák és a sajt kivételével az összes hozzávalót alaposan összedolgozzuk. Ha jól összeállt, a hűtőbe tesszük pihenni.

Közben megmossuk a paprikákat, kettévágjuk hosszában, kimagozzuk, és kivágjuk a csumáját, de ügyelve, hogy a paprika szár része megmaradjon. Az erektől akkor szabadítsuk meg, ha nem szeretjük a csípős ízeket.

Egy nagy tepsibe zsírpapírt teszünk, és erre helyezzük egyesével a kolbászhússal megtöltött paprikákat. A massza nyersen domború legyen, mert sülés után kissé összeesik.

Ha mindegyik paprikát megöltöttük, egyenletesen megszórjuk a reszelt sajttal, végül a 180-200 fokra előmelegített sütőben pirosra sütjük.

Ha kész, tálalhatjuk.