Annyit talán elárulhatunk az októberi lapszámunkból előzetesként, hogy több olyan receptet fogunk bemutatni, ami által a gyerekek is szívesebben fogyasztják el azokat az alapanyagokat, amik nem tartoznak a kedvencek közé. Ilyen például a sóska, vagy a spenót, amit ha becsempészünk egy-egy ételbe, szinte észrevétlenül, tuti a kedvencüké válik, és nem kell tovább győzködni őket, hogy az egészséges ételeket is megegyék. Ilyen a spenótos tortilla, amelynek a receptjét is megmutatjuk.

Hozzávalók:

18 dkg búzaliszt

2 csipet só

1 csapott teáskanál sütőpor

90 ml 2,8%-os tej

4,5 dkg friss spenót levél

2 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:

A lisztet összekeverjük a sütőporral és sóval. A tejet és a spenótot botmixerrel pürésítjük.

A liszthez hozzáadjuk tejes-spenótos keveréket és 2 evőkanál olívaolajat, majd összegyúrjuk a tésztát. Ha kicsit lágynak bizonyulna, adjunk hozzá még egy kevés lisztet, csak annyira, hogy ne ragadjon a tészta. Nem szabad keménynek lennie. Végül 30 percre, becsomagolva a mélyhűtőbe tesszük.

30 perc után kivesszük a mélyhűtőből a tésztát, 6 felé osztjuk, kis gömböket formázunk belőlük.

A lisztezett felületen kinyújtjuk őket kb. 21-22 cm átmérőjűre.

Egy serpenyőt felmelegítünk, és közepes láng felett megsütjük a lapokat, oldalanként maximum 1-1 perc alatt.

Tetszőleges töltelékkel, hússal, zöldségekkel, öntettel tálaljuk.