Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Spenótos tortilla

Annyit talán elárulhatunk az októberi lapszámunkból előzetesként, hogy több olyan receptet fogunk bemutatni, ami által a gyerekek is szívesebben fogyasztják el azokat az alapanyagokat, amik nem tartoznak a kedvencek közé. Ilyen például a sóska, vagy a spenót, amit ha becsempészünk egy-egy ételbe, szinte észrevétlenül, tuti a kedvencüké válik, és nem kell tovább győzködni őket, hogy az egészséges ételeket is megegyék. Ilyen a spenótos tortilla, amelynek a receptjét is megmutatjuk.

Hozzávalók:

18 dkg búzaliszt

2 csipet só

1 csapott teáskanál sütőpor

90 ml 2,8%-os tej

4,5 dkg friss spenót levél

2 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:

A lisztet összekeverjük a sütőporral és sóval. A tejet és a spenótot botmixerrel pürésítjük.

A liszthez hozzáadjuk tejes-spenótos keveréket és 2 evőkanál olívaolajat, majd összegyúrjuk a tésztát. Ha kicsit lágynak bizonyulna, adjunk hozzá még egy kevés lisztet, csak annyira, hogy ne ragadjon a tészta. Nem szabad keménynek lennie. Végül 30 percre, becsomagolva a mélyhűtőbe tesszük.

30 perc után kivesszük a mélyhűtőből a tésztát, 6 felé osztjuk, kis gömböket formázunk belőlük.

A lisztezett felületen kinyújtjuk őket kb. 21-22 cm átmérőjűre.

Egy serpenyőt felmelegítünk, és közepes láng felett megsütjük a lapokat, oldalanként maximum 1-1 perc alatt.

Tetszőleges töltelékkel, hússal, zöldségekkel, öntettel tálaljuk.