Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Tonhalkrémmel töltött fánkocskák

Hozzávalók:

Az égetett tésztához:

10 dkg liszt

5 dkg vaj

4 evőkanál tej + 4 evőkanál víz

1 teáskanál cukor

csipet só

3 tojás

A töltelékhez:

25 dkg tonhal konzerv

1 lilahagyma

1 evőkanál citromlé

4 evőkanál majonéz

1 evőkanál tejföl

1 teáskanálnyi édes mustár

só, bors

Elkészítés:

A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

Az égetett tészta elkészítéséhez átszitáljuk a lisztet. A vajat a tejjel, a vízzel, a cukorral és a sóval alacsony lángon összemelegítjük egy forraló edényben, amíg a vaj teljesen felolvad. Ekkor felemeljük a lángot, és felforraljuk a keveréket.

Amikor felforrt, lehúzzuk a tűzről, és egyszerre hozzáadjuk az átszitált lisztet. A tűzre visszatéve azonnal elkezdjük keverni, folyamatosan egy fakanál segítségével addig, míg egybefüggő masszát kapunk, ami elválik az edény falától. Ekkor letekerjük a lángot, és még 1 percig keverjük.

A tűzről levéve hagyjuk kissé hűlni, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat, és összedolgozzuk alaposan, hogy sima és fényes legyen a massza.

Egy sütőlapra sütőpapírt terítünk. Habzsákból kinyomjuk a tésztát, vagy kanál segítségével 24 gombócot formázzuk belőle. Hagyjunk elegendő helyet a tésztahalmok között, hogy legyen helyük megnőni. 20-25 perc alatt készre sütjük.

A töltelékhez a tonhalat lecsöpögtetjük, és egy tálba tesszük, egy villával egy kicsit megnyomkodjuk, de nem kell pépesíteni. Hozzáadjuk az apróra szeletelt hagymát is, majd a fűszereket és az összes többi alapanyagot. Jól összedolgozzuk és lehűtjük.

A fánkokat kettévágjuk, és a kész krémünkkel megöltjük.

Elkészítési idő: 90 perc