Hozzávalók:

Az égetett tésztához:

10 dkg liszt

5 dkg vaj

4 evőkanál tej + 4 evőkanál víz

1 teáskanál cukor

csipet só

3 tojás

A töltelékhez:

25 dkg tonhal konzerv

1 lilahagyma

1 evőkanál citromlé

4 evőkanál majonéz

1 evőkanál tejföl

1 teáskanálnyi édes mustár

só, bors

Elkészítés:

A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

Az égetett tészta elkészítéséhez átszitáljuk a lisztet. A vajat a tejjel, a vízzel, a cukorral és a sóval alacsony lángon összemelegítjük egy forraló edényben, amíg a vaj teljesen felolvad. Ekkor felemeljük a lángot, és felforraljuk a keveréket.

Amikor felforrt, lehúzzuk a tűzről, és egyszerre hozzáadjuk az átszitált lisztet. A tűzre visszatéve azonnal elkezdjük keverni, folyamatosan egy fakanál segítségével addig, míg egybefüggő masszát kapunk, ami elválik az edény falától. Ekkor letekerjük a lángot, és még 1 percig keverjük.

A tűzről levéve hagyjuk kissé hűlni, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat, és összedolgozzuk alaposan, hogy sima és fényes legyen a massza.

Egy sütőlapra sütőpapírt terítünk. Habzsákból kinyomjuk a tésztát, vagy kanál segítségével 24 gombócot formázzuk belőle. Hagyjunk elegendő helyet a tésztahalmok között, hogy legyen helyük megnőni. 20-25 perc alatt készre sütjük.

A töltelékhez a tonhalat lecsöpögtetjük, és egy tálba tesszük, egy villával egy kicsit megnyomkodjuk, de nem kell pépesíteni. Hozzáadjuk az apróra szeletelt hagymát is, majd a fűszereket és az összes többi alapanyagot. Jól összedolgozzuk és lehűtjük.

A fánkokat kettévágjuk, és a kész krémünkkel megöltjük.

Elkészítési idő: 90 perc