Hozzávalók:

1 tekercs leveles tészta

60 dkg friss, mosott, zsenge spenót

25 dkg darabolt parmezán (vagy más, kemény érlelt sajt)

1 vastag szeletelt, kockázott nyers sonka

bacon a forma béleléséhez

1 maroknyi szezámmag

1 maroknyi lenmag

1 tojás sárgája

bors

Elkészítés:

Egy nagy serpenyőben megpirítjuk a kockára vágott sonkát, majd ha a zsírját kieresztette, pár percre hozzáadjuk a mosott, friss spenót leveleket.

Kikenünk egy kiválasztott sütőformát vajjal, majd beleterítjük az előre kinyújtott, kész leveles tésztát.

Betakarjuk a baconnal, majd ráborítjuk a spenótos keveréket. Megszórjuk a sajtokkal, és befedjük a tölteléket a tészta maradékával.

Jól lerögzítjük a széleit, és megkenjük a tojás sárgájával.

Végül a 200-220 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük. Langyosan, sőt hidegen is kiváló eledel!

Elkészítési idő: 45 perc