Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Charme: Reméljük, ez az év meghozza számunkra az igazi áttörést

Jáger Gyula és Fehér Attila színpadi emberként különösen ügyel a külsejére. A Charme együttes tagjai azonban teljesen másképp állnak a gasztronómiához, mert míg Gyuszi imád főzni, addig Attilának az élete valahogy úgy alakult, nem volt szüksége arra, hogy elsajátítsa a főzőtudományt. A Recept&Rejtvény magazinnak meséltek a gasztronómiához fűződő „viszonyukról”, és az egyértelműen kiderült, mindketten imádják a jó ízeket. Kicsit beszélgettünk az eddig elért sikerekről és természetesen a jövőbeli terveikről is beszámoltak.

Milyen gyakran állsz a tűzhely mellé, és milyen ételeket készítesz szívesen.

J. Gy.: Ha van időm és kedvem mindig. Persze, nálam ezt az alkalom szüli. Szerencsére a párom ellát minden földi jóval. Van egy hangulata, amikor nekiállunk főzni, én a húsokat szeretem elkészíteni, ő a köreteket.

Attila te vállalod, hogy nem szeretsz főzni. Hogyhogy ez kimaradt az életedből?

F. A.: Így alakult, pedig azt mondják, ha egy férfi tud főzni, akkor azt biztosan jól csinálja. Gyuszi jól főz, rólam pedig valahogy mindig gondoskodtak. Nem szorultam arra, hogy a tűzhely mellé álljak. Bevallom, nem is érdekelt, szívesebben ragadtam gitárt. Ettől függetlenül szeretem a főzőműsorokat nézni, és enni is imádok. (nevet)

Akkor feltételezem, hogy csak Gyuszinak akadhat valamilyen specialitása…

J. Gy.: Igazi specialitásom nincs. A húsok közül, nagyon szeretem a különböző fajtákat elkészíteni sörös, vagy vörösboros pácban. Nagyon ízletesek. Az ételek elkészítésénél, a megérzéseimre hagyatkozom, nem a szakácskönyveket forgatom. Kísérletező típus vagyok.

Mindketten különösen ügyeltek a külsőtökre. Mivel tartjátok karban a testeteket, és mennyi idő jut a mozgásra?

J. Gy.: Rengeteget mozgok, tele vagyok energiával. Heti 3-4 alkalommal edzek, és minden nap megyek a kutyákkal 8 km-t. Ez kell is, mert nagyon szeretek enni. Simán meg tudok enni egy finom húsos, vagy sajtos saláta után még egy 32-es pizzát is, ha úgy tartja kedvem, de nem ritkák az esti 22-23 órás vacsorák sem. Élvezem az ételeket, az evést.

F. A.: Idő kevés jut rá, de én például nagyon szeretek gyalogolni, ami kifejezetten jó karidós mozgás.

Attila, te kerülöd a szénhidrát dús ételeket. Ritkán fogyasztasz kenyeret. Van olyan, ami teljes mértékben tilos számodra?

F. A.: Nincs. Időként, ha megkívánom, szívesen eszem egy szelet süteményt is. Viszont cukrot igyekszem minél kevesebbet bevinni a szervezetembe, így a kávét és a teát édesítőszerrel iszom. Ásványvizet szoktam fogyasztani, a cukros üdítőket teljes mértékben hanyagolom.

Mi az, ami a tiltólistátokon van?

J. Gy.: Igyekszem a cukrokat és a szénhidrátot visszafogni. A sütiket még meg is állom, csak ritkán engedek a csábításnak, de a pizzák és társaik gyakran sodornak kísértésbe. Igyekszem szénhidrátcsökkentett termékeket fogyasztani.

F. A.: Nem tudok ilyen kiemelni, ahogy említettem, időnként megengedek olyan dolgot is magamnak, ami kalóriadúsabb. Hiszek a mértékletességben.

Gyuszi a Te estedben van olyan, aminek nem tudsz ellenállni?

J. Gy.: A sajtok. Imádom mindegyiket. A kecskesajtok és a füstölt sajtok a kedvenceim. Bár a füstölt húsféléket nem bírja a gyomrom, a sajtokkal nincs kivetnivalója.

Mennyire ügyeltek az egészséges étkezésre?

J. Gy.: A fent említettek mellett egyébként nagyon. Minden nap igyekszem rengeteg rostot fogyasztani. Reggelire általában zabpelyhet fogyasztok, mazsolával, útifűmaghéjjal, chia maggal, lenmaggal. Ildi minden délelőttre készít nekem gyümölcsturmixot banánból, almából, narancsból, spenótból, brokkoliból.

F. A.: Ha otthon dolgozom, és mivel én nem főzök, ezért többségében nyers zöldséget, gyümölcsöket, sajtokat fogyasztok. Húst is, leginkább csirkét fogyasztok, halat ritkán, de sertést szinte egyáltalán nem eszem.

Hogyan oldod meg a hétköznapokon az étkezésed?

J. Gy.: A reggelit, tízórait a fent említett módon. Ebédre igyekszem valami könnyűt ebédelni, sajnos a délután, este folyamán kezdődik számomra a kihívás korszaka. Sokszor nagyon erősen meg kell tartóztatnom magam, hogy délután, este ne rakjam tele a bendőt. (nevet) Igyekszem este maximum egy fehérje turmixszal letudni a napot, de általában elcsábulok.

F. A.: A koncertek idejére automatikus adódik, hiszen vagy a helyszínen étellel is várnak bennünket, vagy pedig megoldjuk magunknak egy benzinkúton, vagy ahol épp lehetőség adódik megállni enni.

Van, aki azt vallja, színpadra lépés előtt nem jó enni. Te hogy vagy ezzel? Szoktál fellépés előtt étkezni?

J. Gy.: Ha hosszú az út igen. Az öltözőben is, de csak egy két pogácsát vagy hasonlót, amivel megkínálnak. Aztán fellépés után jöhetnek a nagy evések. Sajnos ez sokszor elég egészségtelen, nem is csak a késői időpont miatt, hanem mert gyakran ez kimerül egy benzinkutas, vagy gyorséttermi evésben… (nevet)

F. A.: Nálam az vált be, hogy elindulás előtt mindig eszem. Táplálék nélkül nincs energiája senkinek. Én a napot is mindig gyümölcsturmix-al indítom, utána pedig megiszom egy joghurtot, majd egy kávé és egy tea. Mára ez már rutinná vált, ezekre szükségem van. De van még egy titkom, miután felébredek, megiszom 2-3 dl vizet, amiben többségében még egy fél citromos is belefacsarok. Ajánlom mindenkinek, mert ez nagyon jótékony hatással van a szervezetre.

Hogyan értékelitek a 2019-es évet?

J. Gy.: Az első komoly évünk volt. Bár a 2018-as év tavaszán, nyár elején alakultunk Charme-ként, – és értünk el kezdeti sikereket -, számomra mégis a tavalyi évünk volt a kezdet. Voltunk Kanadában, Lengyelországban és rengeteget koncerteztünk itthon is. Elkezdtük építeni az álmainkat. Nyilván az ezt megelőző időszak is tele volt munkával, de úgy, mint a házépítésnél, az alapozás a legfontosabb, de kevésbé látványos időszak. Megjelent a második platinalemezes dalunk, ami nagyon nagy sikert aratott a közönség körében.

Mi volt a legemlékezetesebb számotokra a tavalyi évben?

J. Gy.: Az egész év különleges volt. El is röppent egy szempillantás alatt. Nem is szeretnék kiemelni semmit, hiszen mindenhez fűződik valami kellemes élmény.

Milyen terveitek vannak a 2020-as évre?

J. Gy.: Reméljük, ez az év meghozza számunkra az igazi áttörést. Bár nem panaszkodhatunk, mindig mindenhol elmondjuk, hogy gyorsabban haladunk ezen az úton, mint gondoltuk. Az az igazság, hogy én már gondolatban nagyon elől járok. Látom magam előtt, amit el szeretnénk érni. Nagyon nagy álmaim vannak, szóval nem pihenhetünk. (nevet) Turbóra kapcsolunk és megyünk előre…

A rajongóitok már nagyon várják a lemezeteket. Mikor készül el?

J. Gy.: Picit még várat magára. Szerettük volna ősszel, majd Valentin napkor a megjelenést, már nem merek időpontot mondani, de mindenképpen nyár előtt lenne jó kijönni vele. A lényeg, hogy a közönségünk is egy olyan anyaghoz jusson, ami maximálisan elnyeri a tetszését, és mi is nagyon büszkék lehessünk rá.

Egyre több helyen tűntök fel a médiában is. Ez azt jelenti, hogy ma már a Charme név sokaknak ismerős. Ti is így érzitek?

J. Gy.: Igen, mindenképpen. Főleg a mai világban nehéz egy új produkciót, egy Brand-et felépíteni, de csak így van értelme. Sokan sok mindent csinálnak, mi egy ránk jellemző arculatban próbálunk gondolkozni, meghatározott közönség rétegnek. Üzletileg nézve ez egy termék. Pontosan úgy kell a piacon elhelyezni, mint bármi más fogyasztási terméket, ha megjelenik a logónk mindenki tudja, hogy miről van szó. Ehhez nyilván időre és rengeteg megjelenésre van szükség, hogy beégjen az emberek tudatába, hogy a CHARME egyet jelent velünk. (nevet)

Mi lehet a sikeretek titka?

J. Gy.: Nagyon őszintén élünk, zenélünk. Ezért és ettől hiteles ez a produkció. Azt nem tudom, hogy mi a siker titka, csak azt, hogy amikor a színpadon állok, állunk az maga a csoda, és amíg ezt érzem, addig szeretném ezt csinálni. Olyan lelkesedéssel tölt el egy-egy koncert, hogy utána nagyon nehezen tudok elaludni, pedig fáradt vagyok. Aztán másnap mikor sétáltatom a kutyákat és magam vagyok, hihetetlen hálát érzek, hogy ezt csinálhatom. Boldog vagyok, azt hiszem ez a lényeg!