Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Nem cseréli le a mikrofont fakanálra Batánovics Lili

Batánovics Lili 7 évvel ezelőtt az X-Faktorban próbált szerencsét. Sajnos a fináléig nem jutott el, de így is a nézők kedvencévé vált. Az énekesnő sokáig Budapesten élt, ám úgy döntött, visszaköltözik Bajára, ahol családja is él. A hétköznapjai civil foglalkozásával telnek, megesik, hogy időnként fakanalat ragad, ám egy biztos, sosem cseréli le mikrofonját.

Azt mondtad, jobban tudsz főzni, mint amennyire szeretsz…

– Tulajdonképpen először társaságnak, a barátaimnak főztem. Az eddigi visszajelzések alapján ki lehet jelenteni, hogy a levesekben nagyon otthon vagyok. Általában ha valami elsőre nem sikerült, akkor másodszorra már nem futok neki. Így voltam a főzéssel is, de hálaistennek nem kellett csalódnom. (nevet) Sajnos azokat az ételeket nem tudom megenni, amiben hús van. Mindent megcsinálok, de ha az az én kezem alól került ki, rá sem bírok nézni.

Nem foglalkoztat a vegetarianizmus?

– Gondoltam már rá. Ha majd saját családom lesz, és a főzés is napi szinten lesz az életem része, akkor majd kialakul. Lehet, hogy addigra bennem is megváltozik ez a dolog. De azt is el tudom képzelni, hogy kétféleképpen főzök, hússal és húsmentesen külön magamnak.

Sokat főzőcskézik párjával

Szoktál segítségül hívni receptes könyvet, vagy az interneten fellelhető oldalakról böngészel?

– Még nem vagyok annyira rutinos, hogy minden fejből menjen. Az alapanyagok tekintetében megnézem a receptet. Többségében attól szokott jól sikerülni egy étel, ha saját magam ízesítem. Általában a hozzávalók arányait nem követem teljes egészében.

Te szoktál segíteni a családtagoknak, vagy neked akad segítséged a konyhában?

– Szerencsésnek mondhatom magam, mert a párom nagyon szeret főzni. De ha úgy van, akkor szívesen segít nekem is. Sajnos a késsel nem vagyok kibékülve. Úgy 20-21 éves lehettem, amikor a tévé előtt pucoltam a burgonyát, és elég komoly sérülést csináltam magamnak. Azóta ha tehetem, átadom az olyan feladatokat, amihez a kezembe kellene vennem. Szeretünk együtt főzőcskézni, mert közben sokat hülyéskedünk, és ezek az együtt töltött idők is fontosak számunkra. Ráadásul nagyon sok mindenre ő tanított meg. De szeretünk étterembe is járni közösen, vannak már a kedvenc ételeink Budapesten és Baján egyaránt.

Éltél már Budapesten az X-Faktor után, végül hazaköltöztél Bajára. Korábban említetted, nem kizárt, hogy még valaha újra a fővárosban élsz. Ezügyben változott valami?

– Ahhoz, hogy újra budapesti lakos legyek, elsősorban egy nagyon jó ajánlatra lenne szükségem. De az az igazság, nagyon megszoktam újra itt Baján. Most pihenő és alkotói szakaszban vagyok, ha majd fellendül újra, nem elképzelhetetlen. Gyakran járok egyébként föl, mert sok televíziós meghívást kapok, és eddig nem okozott különösebb problémát a távolság.

A burgonyának nem tud ellenállni

Milyen alapanyagokat kedvelsz? Követed az egészségesebb vonalat?

– Egy betegségnek köszönhetően kötelező egészségesen étkeznem. Életem végéig szednem kell emiatt a gyógyszereket. Szinten tudom tartani a súlyomat, akkor lenne baj, ha abbahagynám. Nem könnyű egyébként, mert amikor az ember ingázik a két város között, dolgozik, nem minden esetben tudja megoldani az étkezését úgy, hogy ne egy gyorsétterembe kössön ki. Vannak olyan alapanyagok, amikről az egészségem miatt egyszerűen le kellett mondanom.

Mi az, aminek nem tudsz ellenállni?

– A burgonya. (nevet)

Készülsz valami újdonsággal?

– Igen, hamarosan befejezzük az új dalomat. Sőt klipet is forgatunk majd. Tevékenykedem jelenleg is, csak csökkentett üzemmódban.

Tulajdonképpen az X-Faktor által ismert meg az ország. Hogy érzed, volt része az ottani szereplésednek a karriered alakulásában?

– Aki részt vett bármelyik X-Faktorban, és azt mondja, nem volt segítség számára, az nem mond igazat. A műsornak köszönhetően megismert egy ország, és ezt nekik köszönhetjük. Ha valaki nem tud élni az ezzel járó lehetőségekkel, az már nem az ő hibájuk. Én csak köszönni tudom a lehetőséget, amit kaptam.

Van olyan dolog, amit ma már másképp csinálnál?

– Talán annyit, hogy a színpadon jobban önmagamat adnám. Rengeteg instrukciót kaptam, amit igyekeztem betartani. Ma már tapasztaltabb vagyok, hiszen akkor még csak 19 éves voltam. Eltelt 7 év, sok minden változott.