Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Nem cseréli a mikrofont fakanálra Postás Józsi

Postás Józsi egyelőre nem fogja a mikrofont fakanálra cserélni, ám minden vágya, hogy egy kicsit több tudást szívjon magába magára a gasztronómia tekintetében. Az énekes nem riad vissza, ha a tűzhely mellé kell állni, és minden erejével azon van, hogy recept repertoárja a jövőben számos étellel egészüljön ki.

Mennyire vagy rutinos a konyhában?

– Vannak ételek, amiket szoktam készíteni, de nem mondanám magam profi szakácsnak. Volt egy időszakom, amikor nagyon érdekelt a főzést, és rengeteg ételt receptkönyvből megtanultam elkészíteni. A városomban, Tapolcán van egy híres szakács, őt Halász Jánosnak hívják, több szakácskönyve jelent már meg, tőle sokat tanultam. Városi viszonylatban készült egy gasztro tévéműsora, és olyan megtiszteltetésben volt részem, hogy meghívott főzni. Az ő segítségével közösen készítettünk egy ételt. Később mégis máshogy alakultak a feladataim, a napjaim, és egyáltalán nem fordítottam időt és figyelmet a főzésre.

Ezek szerint az elfoglaltságaid miatt nem jutott időd a gasztronómiában kiteljesednek…

– Igen, de amennyiben az időm engedi, kikapcsolódásképpen is szívesen nézek főzőműsort, mert érdekel. Mindig fáj a szívem, hogy nekem nincs olyan tudásom, mint amilyet szeretnék. Nyilván ha egy receptkönyvet fellapoznék, boldogulnék, de valljuk be őszintén, a rutin, az érzék sem elengedhetetlen. Nem mindenkiben van benne, hiszen ez egy képesség. A gasztronómia ugyanolyan tudományt, mint amikor valaki hangszeren játszik. Ez is egy kreatív szakma, ami az emberek hétköznapjaiban már-már ez a tudás nélkülözhetetlen. Itt is vannak különböző szintek, van, aki amatőr, van, aki pedig profi szinten műveli.

Tapolcán élsz, ott nőttél fel, mire emlékszel a gyerekkorodból az étkezések tekintetében?

– Szerencsésnek mondhatom magam, mert annak ellenére, hogy elváltak a szüleim, és édesanyám rengeteget dolgozott, ezáltal a nagymamám nevelt a húgommal együtt. Mindig minden jóval el voltunk látva. Nem csak a szeretettel, hanem az ételekkel egyaránt. A mamám kitett magáért, hétvégenként a sütemény sem hiányzott az asztalról, úgyhogy rendkívül jó gyerekkorom volt. Ma sincs ez másképp, ha az étkezésről beszélünk, hiszen most már a párom főz nekem. Ha az időm majd engedi, mindenképpen szeretnék neki majd valamit készíteni. Már ki is néztem, mi legyen. Azt szokták mondani, az embernek mindig arra van ideje, amire szeretne időt fordítani. De kell, hogy szakítsunk időt erre is. Nem beszélve arról, hogy tudásszomja is van az embernek, amihez nagyban hozzájárulnak a gasztro tévéműsorok illetve a receptújságok egyaránt.

Nyitott vagy a világ összes konyhájára, gasztronómiájára?

– A magyaros konyha azért jellemző rám, mert gyerekkoromtól fogva a nagymamám kifejezetten ilyen ételeket készített. Amikor ilyen környezetben él és nő fel az ember, egyáltalán nem jelenti azt, hogy nem nyitott a nemzetközi gasztronómia iránt. Én, ha utazom, és van rá lehetőségem, akkor általában egy-egy országban erre is próbálok figyelni és időt szakítani. Megnézni az ottani kultúrát és a gasztronómiát, hogy épül fel, hogyan áll össze.

Elfoglalt vagy, hogyan tudod megoldani az étkezéseidet, ha úton vagy?

– Azt hallottam, hogy a megőrzés érdekében, muszáj lenne beépíteni a rendszer étkezést is az elegendő pihenés mellett. Sajnos előfordul, hogy kimarad a reggeli, de olyan is megesik, hogy még az ebéd is, így igen rendszertelen. Gyakran csak vacsoraidőben eszem, ami tudom, hogy nem jó. Ilyenkor már nyugodt körülmények között vagyok a párommal, tudunk beszélgetni, a nap egyik fontos pillanata kettőnknek. Ma már mindenki rohan, szinte kapkodva eszik egy-egy falatot.

Milyen terveid vannak a 2019-es évre?

– Március végén fog megjelenni a legújabb nagylemezem. Nemrég kijöttünk egy digitális kislemezzel, amelyen négy dal található. Ez vezeti fel majd a nagyalbumomat. Mindenképpen szeretnék majd videóklipeket forgatni, és reményeim szerint ezt az albumot szeretném jövő évben promótálni, és bízom benne, hogy a nagyközönség előtt is debütálhat hamarosan. Emellett foglalkozom különböző rendezvények megszervezésével is, ezt szeretném szélesebb körben és profibban csinálni. Van Tapolcán egy wellnes szálloda, ahol gyakran szoktam mulatós hétvégéket szervezni, erre kaptam egy nagyon komoly felkérést, egy évben két alkalommal lesz egy hétvége, ami általam kerül megrendezésre. Ezt szeretném a legprofibban, úgy, ahogy a nagy könyvben meg írva csinálni. Ez a célom, aztán nem ártana pici figyelmet fordítani a pihenésre is. Talán ezúttal sikerülni fog! (nevet) Mégis azt mondom, hogy ha a jövő év is legalább annyira aktív lesz, mint 2018 volt, akkor nem fogok panaszkodni. Bízom benne, hogy olyan helyekre is eljutok majd, ahol eddig még nem léptem föl.

Mikor pihentél utoljára?

– Nagyon fontos tényezője napjainknak, hogy a pihenésre is fordítsunk elegendő időt. Csak annyi minden besűrűsödik egyszerre, hogy az ember hajlamos arra, hogy mindent egyszer akarjon megcsinálni. De mindig jön mellé újabb feladat, amit meg kell oldani. Az idei évben mindössze két alkalommal volt lehetőségem, egy-egy wellnes hétvége alkalmával, ahol kicsit tudtam lazítani. De én az a típus vagyok, aki 4 nap után már folytatná a munkát, nekem 2-3 nap pihenés elegendő számomra.

Mit kívánnál magadnak a jövő évre?

– Elsősorban egészséget, jó lenne aktívan végigcsinálni a 2019-es évet is. Mivel történt 2013-ban egy súlyos autóbalesetem, nekem picit nehezebb az élni akarás, de ezt nem negatív értelemben mondom. Szeretnék sok-sok fellépést, és azt is, ha az új lemezen megjelenő dalokat jól fogadná a közönség.