Hozzávalók:

1 kacsacomb

1 fej hagyma

2 gerezd fokhagyma

2 kis ágacska kakukkfű

1 kk koriander mag

chili ízlés szerint

1 ek méz

só, bors ízlés szerint

1 dl víz

1 dl fehérbor esetleg pezsgő

Elkészítés:

A combokat megmossuk, megszárítjuk, majd bedörzsöljük sóval és borssal. Egy akkora tálba, amekkorába úgy elfér az összes comb, hogy nem ér egymáshoz, beleszórjuk a felkarikázott hagymát, és a vékonyan felszeletelt fokhagymát.

Rászórjuk a többi fűszert, és felöntjük a folyadékkal. Annyi folyadék kell alá, amennyi a hagymát ellepi. Rátesszük a combokat, és 170 fokon 2,5 órát sütjük. Az utolsó órában kétszer is locsolgassuk meg a tetejét a kisült zsíros szafttal. Nem kell lefedni, az alatta lévő folyadék csodálatosan puhára párolja a húst.

Elkészítési idő: 120 perc

Vélemény, hozzászólás?