Hozzávalók:
1 kacsacomb
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
2 kis ágacska kakukkfű
1 kk koriander mag
chili ízlés szerint
1 ek méz
só, bors ízlés szerint
1 dl víz
1 dl fehérbor esetleg pezsgő
Elkészítés:
A combokat megmossuk, megszárítjuk, majd bedörzsöljük sóval és borssal. Egy akkora tálba, amekkorába úgy elfér az összes comb, hogy nem ér egymáshoz, beleszórjuk a felkarikázott hagymát, és a vékonyan felszeletelt fokhagymát.
Rászórjuk a többi fűszert, és felöntjük a folyadékkal. Annyi folyadék kell alá, amennyi a hagymát ellepi. Rátesszük a combokat, és 170 fokon 2,5 órát sütjük. Az utolsó órában kétszer is locsolgassuk meg a tetejét a kisült zsíros szafttal. Nem kell lefedni, az alatta lévő folyadék csodálatosan puhára párolja a húst.
Elkészítési idő: 120 perc