Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Karácsonykor debütálok a töltött káposztából

Henna amióta elveszítette nagypapáját,koránt sem olyan fontos a karácsony, mint azelőtt. Mégis a szeretet ünnepétimádott családja körében tölti, még annak ellenére is, hogy már Budapestreköltözött szüleitől. A mikrofon mellett szívesen ragad fakanalat akár ahétköznapokon is. Az idei ünnep lesz bizonyos szempontból rendhagyó, hiszennagy dobásra készül, ő maga készíti a töltött káposztát.

Hogyan emlékszel vissza, kitől lested el a konyha fortélyait?

– Igazság szerint én már egész kislány koromtól inkább megenni szeretem az ételt. (nevet) Gyerekként nem különösebben érdekelt a főzés, akkor kapcsolódott be jobban az életembe, amikor elköltöztem a szüleimtől. A kezdeti próbálkozásaim alatt sem ért különösebb kudarc, ha csak az nem mondható annak, hogy egyszer elsóztam az ételt. Karácsonykor debütálok a töltött káposztából, ugyanis most először fogom elkészíteni. Ráadásul recept nélkül, csak az emlékeimből táplálkozva, ahogyan azt én is tanultam a mamámtól. Igyekszem majd tökéleten megcsinálni. Egyébként is általában fejből főzök, mert olyan ételeket választok mindig, amiket anyukámtól is láthattam.

Ha már a karácsonyt szóba hoztad, mennyire fontos számotokra a szeretet ünnepe?

– Amióta az eszemet tudom, mindig készültünk a karácsonyra. Nálunk is a tradicionális ételek kerülnek olyankor az asztalra. Sosem hiányozhat a halászlé, a rántott hal, a majonézes burgonya, vagy például a nálunk a húsleves sem. Amióta pedig Budapesten élek, nem csak az ünnepek alkalmával, hanem egyébként is rendszeresen látogatom meg a szüleimet. A családra mindig kell időt szakítani, de édesanyám is gyakran utazik hozzánk, én pedig hetente megyek haza.

Sütni is szeretsz vagy inkább a főzés áll hozzád közelebb?

– Nagyon édes szájú vagyok, imádom a süteményeket, a csokoládét, bár igaz, eddig még csak piskótát készítettem.

Gondolom, olyan ételeket főzöl szívesen, amik a kedvenceid is egyben…

– Én a magyaros ételeket szeretem, mint például a pörkölt, a káposztás ételek vagy a rántott hús. Távol áll tőlem a nemzetközi konyha, talán egyedül a kínait tudnám kiemelni, amit még szívesen megeszem. Szeretek jókat enni, bár szerencsére ez nem látszik rajtam. (nevet)

Egy előadónak, főleg a Sihell családnak év végén sincs megállás a munkában, hiszen ilyenkor is eleget tesztek a felkéréseknek. Idén sem hagytatok néhány nap pihenést magatoknak?

– Hála Istennek, öt éve már nem állunk meg, szinte egyáltalán nincs olyan időszak, amikor nem dolgozunk. Talán nyáron csak néhány napra, vagy egy-egy ünnepnapon fordul elő, hogy pihenünk. A decemberünk is igen elfoglalt lesz, hétvégenként folyamatosan úton leszünk. Szilveszterkor a tavalyihoz képest újra velünk bulizhatnak mindazok, akik szeretik a zenéinket. A jegyek már hetek óta kaphatóak. Nem panaszkodhatok, igen mozgalmas lesz az év utolsó néhány hete.

Ha értékelned kellene a 2018-as évet, hogyan tudnád összefoglalni, milyen volt?

– Egy nagyon jó, tartalmas, sok-sok boldogsággal teli évet tudhatok magam mögött. Nagyon sok új emberrel hozott össze a sors, nem beszélve arról, hogy a közönségünk száma is növekedett. Boldog vagyok, hogy rengeteg felkérés érkezett idén is, és ha nem is sok, de kikapcsolódásra is jutott idő. Sajnos amellett, hogy sok pozitív élmény ért, egy családtagot is elveszítettünk.

Év vége van, ilyenkor sokan eltervezik a következő évet. Te mit kívánnál 2019-re magadnak?

– Nem szeretek soha semmit kívánni. Mégis, ami nagyon fontos, hogy legyen egészség a családomban, mert más nem is számít. Ha a következő év ugyanolyan lesz, mint a 2018-as volt, akkor elégedett leszek.

Neked az év utolsó napjai is a munkáról szólnak. Nem volt még rá példa, hogy helyette inkább arra vágytál, baráti körben ünnepeld a szilvesztert?

– Minden fiatal vágyik erre, hogy néha ki tudjon kapcsolódni. De őszintén mondom, hogy számomra a munka a kikapcsolódás. A színpadon vagyok önmagam, ott élhetem ki magamat, amikor olyan emberek között vagyok, akik szeretnek. Nem hiányzik nekem. A közönségünk egyben a barátaink is, úgyhogy jó társaságban tölthetem ezeket a napokat is. Ráadásul, amióta a nagypapám meghalt, nem is szeretem annyira az év végi ünnepeket. Szívesebben megyek dolgozni, minthogy otthon maradjak.