Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Édesanyájának mindig szívesen kuktáskodott

A Szega és Frédó együttes hosszú éstartalmas nyarat tudhat maga mögött. Ám ha idejük engedi, szívesen töltikegyütt a szabadidejüket is, amit gyakran egy jó főzőcskézéssel kötnek egybe.Lapunkat pont egy ilyen alkalomkor látta vendégül a testvérpár és családja, aholSzega Zoli beavatott bennünket életük azon részébe is, amibe eddig nemláthattunk. Mint kiderült, nagyon szeret, sőt tud is főzni, és gyakortamegesik, hogy ő ragad fakanalat. Persze a felesége és a gyermekei legnagyobbörömére.

Szeretsz főzni. Mégis mikor és hogyan sajátítottad el a főzőtudományodat?

– Igen nagyon szeretek főzni. Édesanyám nagyon jól főz és imád is a konyhában alkotni, szerintem tőle örökölhettem.

Milyen emlékeid vannak gyermekkorodból? Például szívesen segédkeztél anyukádnak az ételek elkészítésében?

– Gyerekkoromban sokszor voltam anyukám mellett a konyhában. Mindig érdekelt, hogy milyen finomság készül. Én voltam a kis kukta.

Emlékszel arra, mikor „ragadtál” először fakanalat a kezedbe? És mit főztél akkor?

– Húha, már nem emlékszem hány éves is lehettem, de körülbelül 16 voltam, és akkor készítettem el egyedül egy pörköltet, ami még hagyott néhány kívánnivalót maga után, de azért jól sikerült, hiszen elfogyott.

Ma már családod van, gondolom, a feleséged veszi ki ilyen téren a nagyobb részét. Neked mikor van időd rá?

– Ez így van. Otthon a feleségem vezeti a konyhát, de azért néha átengedi nekem a terepet. Szeretünk együtt is főzőcskézni, a neten nézünk jó recepteket, és azokat készítjük el kicsit a mi szájízünkhöz igazítva. Nagyon szeretjük például a hideg salátákat, ezeket mindig én készítem, illetve vacsorát is többször én alkotom meg, főleg ha tojásból kell, akkor a gyerekek is kimondottan engem kérnek meg, hogy én főzzem, mert az enyém finomabb. (nevet) Persze ennek Anett is így örül, hiszen addig neki van egy kis szabadideje.

Milyen ételeket fogyasztotok és főzöl szívesen?

– Szeretjük a magyar konyhát, így ebből kifolyólag én a jó bogrács pörkölteket szeretem készíteni, illetve a saját pácolású sült, grillezett húsokat nagyon szeretem. Saját specialistásom a hideg saláták.

Gyakran szokott a család összejönni akár bográcsozni vagy grillezni?

– Igen, gyakran összejövünk egy jó kis sütés főzésre. Néhány évvel ezelőtt, én saját kezűleg készítettem is egy saját grillezőt, amire nagyon büszke vagyok, azóta is nagy sikernek örvend. Sokszor van, hogy este gondolok egyet, hogy holnap kéne valami jó bográcsos ételt készíteni, akkor aztán reggel irány a hentes és már jöhet is a család. Nyáron több születésnap is van a családban, így ezek megünneplése is egy jó kis sütés-főzés közepette történik.

Milyen az, amikor összejön a családotok és együtt töltitek a szabadidőt? Gondolom, a zene olyankor sem marad el…

– Zenész családhoz híven a zene nem maradhat el. Szüleim nagyon szeretik a régi hallgató nótákat és többször van közös zenélés, éneklés, sőt ilyenkor még ötletelések is szoktak lenni egy-egy új dal készítéséhez.

Ilyenkor ki a „főnök”? Vagy minden meló közösen oszlik meg?

– Amikor én főzök, akkor én vagyok a főnök. (nevet) A feleségem az előkészületekben szokott segíteni. A főzés és ízesítés az csak az enyém. Viszont férfiasan bevallom, hogy nagyon szívesen elkészítem az ételt, azonban az utómunkálatokban – értem ezt a mosogatásra – már nem szívesen veszek részt, azt általában átadom a feleségemnek.

Mennyire vagytok nyitottak a nemzetközi konyhára?

– A tesómmal együtt szeretünk új ízeket megkóstolni és például a kínai konyhát mindketten szeretjük, én még nagyon rajongok a tengeri herkentyűkért, bár azok közül a polip nem nyerte el a tetszésemet.

Van-e olyan étel, amit semmiképpen nem fogyasztanátok el? Ami bizarr, vagy nem magyar ember gyomrának való?

– Igen, van. A csigák, békák, bogarak és csúszómászó állatok nem hoznak lázba. Ezekből készült ételeket nem szeretnék még csak megkóstolni sem. (nevet)

Manapság olyan divatosak az egészséges ételeket. A ti családotok hogy van ezzel? Vagy inkább a magyaros vonalhoz ragaszkodtok?

– Természetesen számunkra is fontos az egészséges táplálkozás. Igaz, mi nem eszünk paleo ételeket, amik most nagyon divatosak, de mivel van két kisgyermekünk, megpróbálunk egészséges ételeket fogyasztani. Szerintem azért lehet ötvözni a magyar konyhát is az egészséges ételekkel. Nagyon sok teljeskiörlésű ételt is készítünk, illetve a nagyszülőknek köszönhetően rengeteg bio zöldség és gyümölcs terem a kertjükben, amiket szintén lehet hasznosítani nyersen, illetve befőzni és télire eltenni.

Beszéljük egy kicsit a munkáról is. Hogy telt a nyaratok? Sok fellépésetek volt?

– Szerencsére nagyon sok fellépés és több ezer kilométer van a hátunk mögött. Mozgalmasan telt a nyár. Készültek új dalok, új videoklip és még a lakásfelújításon is túl vagyunk. Szóval mondhatom, hogy így a nyár végére kissé elfáradtam.

Nemrég jelent meg a lemezetek. Milyen volt a munka? Sokat dolgoztatok rajta?

– Igen, közel két hónapja megjelent az Akkor is ő című lemezünk. Nagyon boldogok vagyunk, hogy elkészült. Természetesen volt vele munka, de nagyon szeretünk a zenével foglalkozni, úgyhogy nagyon jó volt dolgozni rajta.

Van-e olyan tervetek az év második felére, amit esetleg szívesen megosztanátok az olvasókkal?

– Október-november környékén szeretnénk egy jubileumi nagykoncertet szervezni, mivel idén volt a produkciónk 10 éves. Aztán lesznek még meglepetések is, de az még titok…még nem beszélhetek róla, de mindenki időben értesülni fog. (nevet)