Create a Joomla website with Joomla Templates. These Joomla Themes are reviewed and tested for optimal performance. High Quality, Premium Joomla Templates for Your Site
  • assisto
  • Artgroup
  • Mycosid
  • Pharmapress
  • Dimag
  • Pepita
  • Trimedio
  • Benimo House Ingatlan
  • Beinco Company
  • KPG Bautechnik
Kulcsár Edina

Kulcsár Edina: A mérsékletességen van a hangsúly

A friss zöldfűszerek vannak leginkább segítségére a főzésben

Kulcsár Edina az utóbbi időben nagyon elfoglalt. Saját vállalkozása komoly munkát igényel, emellett műsorvezetőként láthatjuk őt az Élet-forma című, Fem3 Cafén futó műsorban. Kevés ideje marad a házimunkára, beleértve a főzést is, de szerencsére egy megértő férfi áll mellette, így nem kell erején felül helyt állnia a konyhában. Láthattuk már a tévé képernyőjén, hogy otthonosan mozog a tűzhely mellett, de ezúttal visszamentünk az időbe, oda, hogy honnan is szerezte főzőtudományát.

Kulcsár Edina csakúgy, mint általában a kislányok, rengeteget sertepertél édesanyja és nagymamája körül a konyhában. Különösen érdekelte a főzés, mindig érdeklődött, mit hogyan kell elkészíteni. A nagymamák kivétel nélkül mind egyformák, ők akarnak mindent csinálni, így volt ezzel Edina nagyija is. Pontosan ezért nem tudott sokáig érvényesülni a konyhában.

- Amikor elkezdtem cseperedni, szerettem volna önállóbb lenni. Bementem a konyhába, hogy én készítsek valamit, de a mama mindig utánam jött, beleszólt és irányított, felbosszantott, és dacból feladtam. Azokat az időket próbáltam kihasználni, amikor lement kutyát sétáltatni, vagy a boltba, ekkor készítettem valamit, mert az elismerésre vágytam, hogy büszkék rám, hogy egyedül is boldogulok – kezdte a műsorvezető. Gyerekként is nagyon segítőkész volt, édesanyjával sokat főzött, bár a sütögetés közelebb áll hozzá. Szerény körülmények között éltek, így gyakran az egyszerűbb ételek kerültek az asztalra. - Nagyon sok főzeléket ettünk, fasírtot, ami költséghatékonyabb volt. Arra törekedtek, hogy mindent egyek, de nehezen bírtak velem a válogatósságom miatt. Például csak a gyorséttermi sült krumplit voltam hajlandó megenni. Szendvicset szendviccsel ettem. Amikor szépségkirálynő lettem, akkor kezdtem el jobban odafigyelni az étkezésemre.

Az egészséges alapanyagokat részesíti előnyben

Gyermekkorában nem volt olyan sport, amit ki ne próbált volna Edina. Bármennyire hihetetlennek hangzik, ő is hízékony, és ezt akkor vette észre, amikor leginkább a munkájára koncentrált, és abbahagyta a sportot. Szerencsére párja, Csuti az egészséges étkezés híve, így a konyhájukban kizárólag ilyen ételek találhatóak meg.

- Gyakran veszünk csökkentett szénhidrát tartalmú, vagy teljes kiőrlésű kenyeret. Sajnos az egészséges táplálkozásba nem illik sok minden bele. Nem mondhatnám változatosnak az étkezéseinket, inkább a csirke, a saláta és a rizs van porondon. Ezért a fűszerekkel – abból is általában a frissel - szoktam megbolondítani az ételeket, így változatosabbá és ízletesebbé tudjuk tenni az étkezésünket. Heti háromszor edzem, így előfordul nálam is, hogy egy picit bűnözök. Szerintem a mérsékletességen van a hangsúly. Mindent lehet enni, csak keveset.

Az utóbbi időben rettenetesen elfoglalt Edina. Így a vásárlás mindig nagy dilemma számára. Idő hiányában gyakran választja az egyszerűbb utat, és egy helyen próbálja beszerezni az alapanyagokat. Bár egy ideje foglalkoztatja a házhozszállítás, ám ezzel vannak fenntartásai.

- Óriási segítség, ha egy helyen meg tudok venni mindent. Egyre népszerűbbek a házhozszállítások, már többször megfogadtam, hogy kipróbálom, de még mindig nem jutottam el odáig. Rengeteg pozitív tapasztalatot hallottam róla. Mégis azt gondolom, hogy az a biztos, amit én választok ki. Főleg a zöldségekből és gyümölcsökből, mivel én is a gyönyörű, egészséges, jó minőségű darabokat szeretem. A rendelésnél benne van a pakliban, hogy fonnyadtabb, kevésbé egészséges árut kapok. Végül is a vásárlás az alkalomtól függ, hogy mennyire van időm. Sajnos az esetek többségében nincs, de nagyon cuki a mamám, mert amikor megy a piacra, mindig gondol rám, és megveszi, amire szükségem van.

 

Nehéz elhinni, de Edina is szereti az édességeket, persze ez egyáltalán nem látszódik rajta. Igaz, az utóbbi időben sokat edz, megdolgozik a tökéletes alakjáért. Ám néha ő is elcsábul, még ha előfordulhat az is, hogy lelkiismeret-furdalása van miatta.

A cikk folytatása a Recept és Rejtvény 2017. áprilisi számában olvasható.

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi. Adatvédelmi Tájékoztató