Create a Joomla website with Joomla Templates. These Joomla Themes are reviewed and tested for optimal performance. High Quality, Premium Joomla Templates for Your Site
  • assisto
  • Artgroup
  • Mycosid
  • Pharmapress
  • Dimag
  • Pepita
  • Trimedio
  • Benimo House Ingatlan
  • Beinco Company
  • KPG Bautechnik
Hevesi Krisztinának szenvedélyes a viszonya az ételekhez

Hevesi Krisztinának szenvedélyes a viszonya az ételekhez

„Az ember étkezési szokásában benne rejtőzik a múltja, a családi gyökerei ”

Kevesen tudják, de minden ételnek nem csupán tápértéke van, hanem lelki táplálék értéke is. A karaktere alapján elgondolkodhatunk játékos perceinkben azon, hogy például milyen lenne, ha ember lenne. Milyen típusú ember lenne egy könnyű thai leves? Hogyan szólalna meg egy jó halászlé? A viccet félretéve furán hangzik, de működik. Az általunk kedvelt étrend ugyanis sokat elárul rólunk, a személyiségünkről, az életmódunkról, mint az öltözködésünk vagy a lakásunk. Heves Krisztinával kalandoztunk a lélek útján a kulináris világban.

Végzettsége szerint közgazdász, újságíró, pszichológus és pszichológia tanár, sportszakpszichológus és egészségfejlesztő szakpszichológus, meg persze jól titkolja, de kitűnő szakács. Ahogy a munkájában a maximalizmusra törekszik, úgy a konyhában is igyekszik mindent a lehető legjobb tudása szerint elkészíteni. Élvezi az életet, így az ételeket is, egy igazi ínyenc, aki a csípős, a fűszeres, a karakteres fogásokat előnyben részesíti. - A gasztropszichológia szerint az ember étkezési szokásában benne rejtőzik a múltja, a családi gyökerei. Az életünk során ugyanis magunkkal visszük a családi fészekben megszeretett ízélményeinket, amelyek lenyomatként ott vannak velünk. Rajongok a magyar konyháért, mint mindannyian, nem csoda, hiszen ezen nőttem fel, ezt szerettem meg. Házi tyúkhús- vagy marhahúsleves, csirkepaprikás, harcsapörkölt, töltött fasírt, „csacsifüle” (dióval töltött linzertészta), minden, ami a magyar szívnek kedves, az nálunk vasárnaponként elkészült. Aztán jöttek a desszertek, édesanyám mestere volt a könnyű tortáknak, krémeknek, a gesztenyetorjájára hét közben is minden iskolatársam feljárt hozzánk. A halászlét azért imádom, mert a keresztapám gyakran járt le hozzánk nyáron a Balatonra, szeretett ott horgászni és persze főzni is. Egyszer még az év horgászának is megválasztották. Gyakran készített angolnapörköltet, sült fogast, ami valami fenséges volt. Egyébként a karácsonyi halászlevet mindig én csinálom egy speciális, régi recept alapján, ez számomra nagyon fontos, igazi ajándék.    

A halas ételek iránti szeretete azóta sem enyhült, imádja a tenger gyümölcseitől kezdve a lazacot és az igazán különleges halakat. Az édesanyjától nagyon sok receptet örökölt, de legutóbb kapott ajándékba egy 18. századból való szakácskönyvet, amiben igazán egyedi dolgokra bukkant. Ebben olvasott arról is, hogy a halat nem árt előkészítés előtt tejben megáztatni.  –Azt mondják, hogy aki szeret enni, az főzni is, ezzel én is így vagyok. Utóbbi szenvedélyemnek nem tudok minden nap hódolni, hiszen nagyon sokat és rengeteg helyen tanítok. Ezért is fontos számomra a karácsony, amikor marad idő az alkotásra és rengeteg finomsággal lephetem meg a szeretteimet.

A cikk folytatása a Recept és Rejtvény 2016. decemberi számában olvasható.

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi. Adatvédelmi Tájékoztató