Create a Joomla website with Joomla Templates. These Joomla Themes are reviewed and tested for optimal performance. High Quality, Premium Joomla Templates for Your Site
  • Artgroup
  • Mycosid
  • Pharmapress
  • Dimag
  • Pepita
  • Trimedio
  • Aranykapu Ingatlaniroda
  • kontaktradio
Tejszínes spárgaleves vegyesen

Tejszínes spárgaleves vegyesen

Hozzávalók:

20 dkg zöldspárga

20 dkg fehérspárga

1 l szűrt ízes húsleves

1 evőkanál kristálycukor

3 dl főzőtejszín

1 kiskanál finomliszt

 

Elkészítés:

A spárgák törzsét, a feje alatt kb. 1 centivel kezdve vékonyan lehántjuk. Ezután a fejét levágjuk, majd a szálakat kb. 1 centis darabokra aprítjuk.

A levest egy fazékban felforraljuk. A spárgafejeket belerakjuk, 3 perc alatt roppanósra főzzük, majd szűrőkanállal kiemeljük, és félretesszük. A tálaláshoz eltesszük a spárga egyharmadát. A fölaprított spárgát szórjuk a levesbe, a cukorral ízesítjük. Ha újra forr, kis lángra állítjuk, és lefödve kb. 10 perc alatt puhára főzzük. Ezután botmiixer segítségével pürésítjük, majd újra fölforraljuk.

A tejszínt a liszttel és egy kevés hideg tejjel vagy vízzel simára keverjük, a levesalaphoz öntjük, kevergetve 3-4 percig főzzük, míg besűrűsödik. Az utolsó 1-2 percre a spárgafejeket is belerakjuk. Megkóstoljuk, ha kell, utána sózzuk. Tálaláskor díszítsük felaprított újhagymával, friss zöldfűszerrel.

 

Elkészítési idő: 25 perc