Create a Joomla website with Joomla Templates. These Joomla Themes are reviewed and tested for optimal performance. High Quality, Premium Joomla Templates for Your Site
  • 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Artgroup
  • Mycosid
  • Pharmapress
  • Dimag
  • Pepita
  • Trimedio
  • Aranykapu Ingatlaniroda
  • kontaktradio
Almás céklaleves

Almás céklaleves

Hozzávalók:

1 kg cékla

2 evőkanál olívaolaj

2 kiskanál köménymag

4 ág kakukkfű

2 kiskanál vaj

3 alma

1,5 liter zöldségalaplé

bors

tejföl és pirított köménymag a tálaláshoz

 

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A meghámozott céklát négybe vágjuk, majd egy tepsiben összekeverjük az olajjal, a köménymaggal és a kakukkfűvel. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd 40-45 perc alatt puhára sütjük.

A vajat felhevítjük, hozzáadjuk a meghámozott, kimagozott és kockára vágott almát, és aranybarnára pároljuk. Ezután hozzáadjuk a céklát és az alaplét, és további 10 percig főzzük.

Ha szükséges, még sózzuk, borsozzuk. Tálaláskor egy-egy kanál tejföllel díszítjük.

Elkészítési idő: 70 perc