Create a Joomla website with Joomla Templates. These Joomla Themes are reviewed and tested for optimal performance. High Quality, Premium Joomla Templates for Your Site
  • 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Artgroup
  • Mycosid
  • Pharmapress
  • Dimag
  • Pepita
  • Trimedio
  • Aranykapu Ingatlaniroda
  • kontaktradio
Burgonyás sajtleves

Burgonyás sajtleves

Hozzávalók:

5 dl alaplé

3 krumpli

1 csipet szerecsendió

1 csipet szegfűbors

fél tk lestyán

2-3 dl főzőtejszína

10 dkg reszelt ementáli

metélőhagyma

 

Elkészítés:

Az alaplevet egy-két perc alatt elkészíthetjük erőleveskockából is. Felvágjuk apró darabokra a krumplit, az erőlevesbe tesszük, és addig főzzük, amíg meg nem puhul.

Nagyjából a félidőnél hozzáadjuk a fűszereket is. Ha a krumpli teljesen megpuhult, egy botmixer segítségével nagyjából pépesítjük, de maradjon azért darabos, majd beleöntjük a főzőtejszínt és felforraljuk. Most kisebb adagonként szórjuk bele a reszelt sajtot, kevergessük folyamatosan, és ha teljesen felolvadt, kóstoljuk meg. Fűszerezzük ízlés szerint.

Tálaláskor megszórhatjuk sült szalonna darabokkal, újhagymával és a jó adag resztelt sajttal.

 

 

Elkészítési idő: 40 perc