Create a Joomla website with Joomla Templates. These Joomla Themes are reviewed and tested for optimal performance. High Quality, Premium Joomla Templates for Your Site
  • 0
  • 10
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Artgroup
  • Mycosid
  • Pharmapress
  • Dimag
  • Pepita
  • Trimedio
  • Aranykapu Ingatlaniroda
  • kontaktradio
Hagymalekváros tésztafalatkák

Hagymalekváros tésztafalatkák

Hozzávalók:

1 csomag fagyasztott vajas tészta

zöldfűszer a tálaláshoz 

A hagymalekvárhoz:

1 kg lila hagyma

5 dkg vaj

3 ek balzsamecet

4 dl marha alaplé

1.5 dl vörösbor

0,5 teáskanál méz

0,5 kk kakukkfű

0,5 kk étkezési keményítő

só ízlés szerint

bors ízlés szerint

 

Elkészítés:

A megtisztított hagymát félbevágjuk, majd a félbevágott részeket a levelek hosszanti irányában négybe vágjuk. A hagymát egy nagy serpenyőben a felhevített vajon megfonnyasztjuk. Amikor a hagyma megfonnyadt, akkor a mézet hozzáadjuk, és 1-2 percig kevergetjük, hozzáadjuk a balzsamecetet, és jól összekeverjük. Megszórjuk kakukkfűvel, sózzuk, borsozzuk, felengedjük a vörösborral.

Lassú tűzön főzzük a hagymát, és apránként hozzáadjuk az alaplevet. Az alapléből tegyünk félre 1 dl-t, amibe elkeverjük a keményítőt. Amikor a hagyma megpuhult (kb. 1 óra) hozzáadjuk a keményítős alaplevet, és további 15 percig főzzük. A hagymalekvár akkor főtt meg, amikor a hagyma teljesen puhára főtt, és lekvár állagú lesz.

A kiolvasztott tésztát kinyújtjuk, és tetszés szerinti, ám egyenlő kockákra vágjuk. Mindegyikre halmozunk a hagymalekvárból, majd a 170 fokra előmelegített sütőben készre sütjük. Tálalásnál megszórhatjuk egy kis aprított zöldfűszerrel.

 

Elkészítési idő: 100 perc