Create a Joomla website with Joomla Templates. These Joomla Themes are reviewed and tested for optimal performance. High Quality, Premium Joomla Templates for Your Site
  • 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Artgroup
  • Mycosid
  • Pharmapress
  • Dimag
  • Pepita
  • Trimedio
  • Aranykapu Ingatlaniroda
  • kontaktradio
 Hagymás, baconös, sajtos tésztatekercsek

 Hagymás, baconös, sajtos tésztatekercsek

Hozzávalók:

A tésztához:

50 dkg liszt

3 dl tej

2,5 dkg élesztő

1/2 ek cukor

só ízlés szerint

1 tojás + 1 tojás sárgája a kenéshez

1/2 dl olaj

A töltelékhez:

2-3 dkg vaj vagy margarin

10-15 dkg reszelt sajt

1 kis fej vöröshagyma

10 dkg nagyon apróra kockázott bacon

2-3 dkg vaj vagy margarin

 

Elkészítés:

Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk. Dagasztjuk a tésztát, majd letakarva, langyos helyen kb. a duplájára kelesztjük. Két részre osztjuk a megkelt tésztát és téglalap alakúra nyújtjuk.

Az apróra vágott bacont és hagymát megdinszteljük, majd kihűtjük. A puha vajat összekeverjük a sajttal. Először a vajas masszával kenjük meg a tésztát, majd megszórjuk a hagymás szalonnával, és jó szorosan feltekerjük.

Nagyobb darabokra vágjuk a tekercseket, majd egy kivajazott tortaformában felállítva egymás mellé helyezzük. Megkenjük a felvert tojással, és megszórjuk lenmaggal, köménymaggal, mákkal, vagy akár szezámaggal, amit éppen otthon találunk. Előmelegített sütőben készre sütjük.

 

 

Elkészítési idő: 60 perc + kelesztés