Create a Joomla website with Joomla Templates. These Joomla Themes are reviewed and tested for optimal performance. High Quality, Premium Joomla Templates for Your Site
  • 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Artgroup
  • Mycosid
  • Pharmapress
  • Dimag
  • Pepita
  • Trimedio
  • Aranykapu Ingatlaniroda
  • kontaktradio

Fűszeres scampi spagettivel

Hozzávalók:

A szószhoz:

20 dkg garnélarák

1 közepes fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

2 db paradicsom

0,75 dl száraz fehér bor

2 evőkanál olívaolaj

1 dl főzőtejszín

6 db friss bazsalikomlevél

2 csipet petrezselyemzöld

1 csipet só

1 csipet őrölt feketebors

1 csipet paprika

A tésztához:

15 dkg spagetti tészta

1 l víz

1 csipet só

2 evőkanál étolaj

 

Elkészítés:

Apróra vágjuk a megtisztított vöröshagymát, fokhagymát és paradicsomot. Felmelegítjük az olívaolajat és üvegesre pároljuk benne a vöröshagymát, majd hozzáadjuk a fokhagymát is és fél perc alacsony lángon való párolás után felöntjük a fehérborral. Vigyázzunk, mert a fokhagyma könnyen megéghet.

Pár perc után hozzáadjuk a rákot és a paradicsomot, majd a borban pároljuk őket körülbelül 10 percig. Felaprítjuk a friss zöldfűszereket és a chilit, majd hozzáadjuk a sűrűsödő szószhoz. Hozzáöntjük a tejszínt, sózzuk, borsozzuk, 4-5 percig főzzük még a szószt, majd levesszük a tűzről.

A tésztát, a sós, olívaolajos vízben készre főzzük, majd leszűrjük. Összekeverjük a szószt a kifőtt tésztával és tálaljuk.

 

 

Elkészítési idő: 35 perc